Kljuc od motora stavit na skakavac

Kljuc od motora stavit na skakavac

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ej drustvo...ovo kako sam uzeo fabiu svidio mi se onaj kljuc skakavac...pa meni pala suluda ideja ..ko i uvjek..da stavim sebi taj skakavac na moj kljuc...ja imama alarm na motoru ..samo sto je poseban daljinski i ima za otkljucavanje,zakljucavanje,da pisci alarm..i paljenje..a ovaj sakavac ima za zakljucavanje .otkukljucavanje..i otvaranje gepeka..eh sad kad bi to moglo..ja bi stavio to gdje je gepek da mi se pali motor...je li to kako izvodivo...bas bi bila furka to...

Član
ja imam skakavac kljuc na svom motoru,dosao mi tako originalno,,koji je kod tebe motor????

Član
mislim da je izvodljivo...bar koliko ja znam mislim da je slican sistem onome kao na skuterima sto se pale na daljenski... ali sada ako imas para za takve gluposti i zivaca jer tu ce trebati dosta vremena i znajnja da se to napravi...zz ;)

Član
lifan lf 50qt ..obicni...dosao mi je alarm i daljinsko od epson-a ..mozel se kakav kod promjenit il kako to frcera
ma nije problem vrijeme i strpljenje..nego ako neko zna kako to rjesit..da mi da uputstva...bas mocno izgleda

Član
naj jednostavnije ti je da taj kljuc otpilas od motora i nabijes u onaj procjep kod skakavca ,a jedini nacin da ti alarm funkcionise je da upasusjes tu elektroniu iz svog daljinca u taj skakavac kljuc ,neces drugacije !!
usput gdje ces nac taj skakavac nevjerujem da su novi jeftini bas...

Član
almyr je napisao(la):
naj jednostavnije ti je da taj kljuc otpilas od motora i nabijes u onaj procjep kod skakavca
NI slučajno nemoj to probat napravit !!!

Orginal ključ ima u sebi mikro ampulicu tj. kod za paljenje motora.Bez koje možeš samo anlasati do besvjesti.Nije to stojadin ili yugić pa da kod svakog ključara možeš ključ napravit.

Raspitaj se kod elektroničara koji ugrađuju alarme jel bi ti mogli ubacit tvoj ključ i ampulicu s kodom u ovaj koji si zamislio..
malo heben zahvat..al opet zašto ne.:D

Član
ma kakav kod..ovo je obicni motoric lifan...kljuc nemoze bit obicniji.. znaci ona kao bravica i 2cm plastike da se privjesak zakaci..nema kakav kod...ima ovde puno posla..

Član
Taaky je napisao(la):
ma kakav kod..ovo je obicni motoric lifan...kljuc nemoze bit obicniji.. znaci ona kao bravica i 2cm plastike da se privjesak zakaci..nema kakav kod...ima ovde puno posla..

taaky sto i ti znas naci posla,heh,tesko je to sto si ti zamislio,al se nadam da ces uspjet

imas na ebayu kutiju s kljucem (bez elektronike unutra)...dodje ti i kljuc samo ga treba obraditi prema tvom evo ti link pa vidi da li odgovora...posta te kosta oko 4-5 markica
http://cgi.ebay.com/VW-SEAT-SKODA-3-Button-Flip-Key-Shell-with-Sticker-VW_W0QQitemZ200422585574QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2eaa1df4e6

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.