Kit za alu felge

Kit za alu felge

Član
Pošto vidim da je:
-većina tema zaključana
-one koje nisu odgovor se svodi na to "Pošalji mi PP" pa da ti ja uzmem 40-50 maraka za ruke
-ili nema nikakvog ozbiljnog odgovora

Interesuje me praktično iskustvo iz popravke felgi, tačnije dubljih riseva koji nastaju na rubovima zahvaljujući penjanju na ivičnjake i ko zna gdje...

koji kit, po kojoj cijeni, koja količina je dovoljna za dva puna ruba i ostale tehnikalije...

Konkretno su u pitanju BBS alu felge...

Član
zavisi kolika su ostecenje,naravno extremna nemoze,ali ona obicna o trotoar parnice,radio sam jedne felge prije 2god dosad nema nikakvih znakova

Član
Marka, cijena, količina?
Na te manje ogrebotine sam i mislio, ne na situaciju kada fali 5cm ruba. Ogrebotine koje se ne mogu sanirati nikakvim poliranjem.

Član
samo trazi alu kit :icon_biggrin: cijena prizvodjac nebi ti znao rec,a nebi da lafinam

http://www.4cr.de/ser/products/2/27/?PHPSESSID=1d09279f0e6299038effa33e2bce589e

Član
Ne može kit popraviti rub ako je oštećenje na vrhu ruba preko kojeg ide montaža gume. A parnice popravlja bilo koji kit, pa i najjeftiniji ako se radi kako treba i poslije ide lakiranje komplet.;)
Restauracija felgi ide od 200KM za 4, može i jeftinije ako su u dobrom stanju i nema mnogo posla.

Član
odkud da nemoze preko kojeg ide montaza?radi ih gdje ljudi imaju zastite one gume mani mi dudjer majstora djebu novu felgu

Član
izvini na off-u imam alu felge i ostecen rub podobro hocel zezat, dal se balansiranjem moze ustimat il sl nesto

Član
Bilo kakva ostecenja na felgama bi bilo najbolje sanirati nadovarivanjem ostecenja. Na rubovima uvijek radim nadovarivanje bilo da ce ici poliranje ili farbanje i nikad nikakvi problema i ostecenja. Ti alu kitovi kao i bilo koji kit to je sve kratkog vijeka.

Član
edo_benz je napisao(la):
odkud da nemoze preko kojeg ide montaza?radi ih gdje ljudi imaju zastite one gume mani mi dudjer majstora djebu novu felgu

Postoji šansa da kasnije otpadne, pukne u toku vožnje, prelaska preko rupe, ivičnjaka,...