Kilometraza ovjerena od strane NOTARA

Kilometraza ovjerena od strane NOTARA

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Koji je ovo fazon kod prodaje rabljenih vozila...kao kilometraza ovjerena od strane notara...!!!Sta ,kako, od kud...???

Član
Ma neka fora, valjda vidjeli prodavaci auta da to pali kod kupaca, pa uveli to. Glupost, danas se sve moze falsifikovati, a sve se bojim da ce neko provjeravati validnost nekog bezveznog dokumenta, izdanog negdje u Njemackoj recimo, il USA...

hebo im notar mater otkud im ta rijecc..sto su ti trgovcii..neces naci to kod covjeka koji prodaje svoje licno autoo..nego kod ovi svercara autima:lol:

Član
ne kontam ni ja,kakva je svrha toga,ak auto ima servisnu vidi se otprilike ak je nesto mutno,ak nema onda suti i vozi,a to sto narodu mazu oci da to vazi,ne razumijem...sta neko ima od toga,covjek lupi pecat da je auto preslo odredjenu kilometrazu,sto vjerovatno procaita na cajgerima...:icon_question:
to je jedino dobro ak su auta za izvoz,pa et,kao da ne bi u grudama nesto radili:lol:

Član
koja glupost...
to mi je isto ko kad neki prodaju golf 4 ili pasat te generacije i kaže full oprema a ono paket oprme klasični neki,al to kod naroda prođe jer ako kažeš full uvjeren je da je tako,isto ko i ova glupost za notara,šta sve neće izmisliti...

Član
ma to je jedno veliko njesra koje mogu prodavati neobrazovanim i naivinm ljudima ... a nazalost prolazi im to ... Cuj samo koja je to glupost .. lafo ovjereno nesto pa nisam se trave najeo

Član
Trozic je napisao(la):
prodaje se auto ovjereno kod notara da nije udarano :lol:

notar inace prati sva dogadjanja vezana za to auto,pa ti sa sigurnoscu moze potvrdit SVE STO VLASNIK HOCE DA NAPISE:lol::lol::lol::lol:

Član
kako potvrditi kod notara kilometražu
treba vam bijela koverta u kovertu stavite zahtjev za izdavanje potvrde zahtjev stavite u vidu 20km ili više,kovertu date notaru i kažete što vam treba,on vam potvrdi na lijepe oči i cvanciku i to je to :lol:
sad vaš auto vrijedi više

P.S

potvrdite i za gume i za udaranje :lol:

Član
Trozic je napisao(la):
kako potvrditi kod notara kilometražu
treba vam bijela koverta u kovertu stavite zahtjev za izdavanje potvrde zahtjev stavite u vidu 20km ili više,kovertu date notaru i kažete što vam treba,on vam potvrdi na lijepe oči i cvanciku i to je to :lol:
sad vaš auto vrijedi više

P.S

potvrdite i za gume i za udaranje :lol:

km=kilometar
KM=konvertibilna marka
btw. tarifa je ojro (€),ipak se ovo radi za izvoz,mazu oci naivnoj sirotinji...jos da mi ovjeri da mu klima nikad nije na maximalu upaljena i pazarili:lol:

Član
Otkud notar zna koliko sam ja presao,pa da moze to garantovati :lol:
Dok ima ovaca,bice i pastira :lol:

Član
Mah kad je rijec o servisnoj knjizici iz ovlastenog servisa, kod dosta proizvodjaca automobila mozes otici ovdje u servis sa tom knjizicom il brojem sasije auta, oni ga ukucaju u racunar i dobiju podatke o autu, kad je bio, u kojem servisu itd. A ove notar fore ne mozes provjeriti i da je legalno sve, ne znaci da je kilometraza auta fakat ta. Posebno sto se ovo odnosi vecinom za auta u USA, a u USA gotovo niko ne izdaje pecate. Meni to lici na onu pricu, lud zbunjenog...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.