Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Kia Sportage

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Kia Motors je danas objavio zvanične crteže kojima je najavio izgled nove greneracije popularnog SUV modela Sportage.

Pojedini mediji su inače još pre nekoliko meseci objavili vest da će Kia novi Sportage zvanično predstaviti u septembru ove godine, a sada je to i definitivno potvrđeno i iz južnokorejske fabrike.


Dakle, novi Sportage (kodne oznake QL) će premijeru imati na sajmu automobila u Frankfurtu, pola godine nakon novog Hyundaija Tucson (predstavljen u martu ove godine na sajmu u Ženevi).


Aktuelni Sportage je na tržištu od 2010. godine, a radi se o trećoj generaciji koji je širom sveta zabeležila odlične prodajne rezultate.

Kako stvari sada stoje, novi Sportage će imati dizajn inspirisan Kijom KX3, pre svega kada se radi o prednjem delu. Što se unutrašnjosti tiča, ona će biti značajno modernizovana u odnosu na sadašnji model, a po uzoru na novi Sportage i Optimu.

U gami motora možemo očekivati benzince sa direktnim ubrizgavanjem i dizelaše, a treba pomenuti i sedmostepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Izdvajaju se unapređeni 1.7 CRDi dizelaš, kao i 1.6 T-GDi benzinac koji u novom Tucsonu raspolaže sa 177KS. Ostaje da se vidi da li će u ponudi možda biti i 1.2 T-GDi benzinac.

Ivan Mitić – Auto.blog.rs