Kakvi su motori Audi 100 2,4 dizel

Kakvi su motori Audi 100 2,4 dizel

Član
imam opciju jednu za zamjenu za audija 100 90 godiste 2,4 motor od 66kw pa me zanima kakvi su ti motori sto se tice potrosnje,da li su skloni kvarenju,jesu li skupi dijelovi za njih,uopsteno jel imao neko iskustva sa takvim motorima i tim autom... Hvala svima na odgovoru unaprijed ;)

Član
Neki dan na njemackom kanalu rtl2 bila automoto emisija Grip (ko zna njemacki toplo preporucujem, nedjeljom u 19h)... tema bila najizdrzljivija auta na svijetu. Audi 100 sa ovim motorom bio na drugom mjestu. Predstavljen kao auto koji ne hrdja i ima izuzetno dobar i otporan motor koji i milion km bez problema moze preci. Jos su rekli nesto kao ko nema dovoljno para a hoce pouzdano i izdrzljivo i nekvarljivo auto, Audi 100 je najbolji izbor.

Inace, prvo mjesto osvio Mercedes. 123-ka:cool:

Član
Moj prijatelj odnosni clan ovoga foruma SanchoW12 ima audia 100 ali kod njega je motor 2,5 tdi (redni petak) i ima 88 kw potrosnja mu je pravo mala za tu kubikazu aa i super ide , ugl izdrzvljivo auto kod njega eto satr preko 20 godina ali i dalje bez packe od unutrasnjosti i vana sve tople preporuke to je best buy za te pare , samo nemoj benzinca jer trose pofino :D ;)

Član
stojim iza Damirovog komentara...

2.4 dizelski agregat je odlican, pogotovo taj 90. godiste.
Cadjavi smrda koji nemilosrdno gazi kilometre... :D