kako prepoznati kopiju?

kako prepoznati kopiju?

Član
eh,naime blizi mi se servis za zamjenu ulja itd........ali najbitnije me muci ULJE.......uzimam castrolovo uvjek,mada sam cuo da navodno imaju kopije "castrolovih"ulja........eh sad,kako prepoznati po cemu?ja viskoznosti ulja neznam,ali po pakovanju jel se moze prepoznati?

Član
Tesko ces prepznati kopiju i original, jer oni nabavljaju kutije prazne od ulja i sipaju unutra sta hoce i onda kad ti uzmes jedino da u labaratoriju ispitas dali je original ili je neko tamo fush ulje :D ja koliko znam samo tako mozes da znas razliku jer sam gledao ulje (kod nas koje je kostalo 15 km kila) i ulje sto je donijeto iz austrije (tamo placena 14€ kila) i radilo se o ulju Castrol Edge 5W-40, sad jeli kod nas bilo ovo originalno ili kopija to niko ne zna jer je kutija bila originalna...

Član
RS TURBO je napisao(la):
Tesko ces prepznati kopiju i original, jer oni nabavljaju kutije prazne od ulja i sipaju unutra sta hoce i onda kad ti uzmes jedino da u labaratoriju ispitas dali je original ili je neko tamo fush ulje :D ja koliko znam samo tako mozes da znas razliku jer sam gledao ulje (kod nas koje je kostalo 15 km kila) i ulje sto je donijeto iz austrije (tamo placena 14€ kila) i radilo se o ulju Castrol Edge 5W-40, sad jeli kod nas bilo ovo originalno ili kopija to niko ne zna jer je kutija bila originalna...

znam i to me iskreno i muci........a svi kazu KAo original.........

Član
Kupuj neko manje poznato ulje. Ja sam prešao na fuchs. Dobra kvaliteta a povoljne cijene. Manje su šanse da je fuš;)

Član
i mene je isto to vazda sekiralo, djelomicno sam se rijesio problema tako sto idem kod druga u ovlasteni servis i tamo mi sipaju ulje koje oni sipaju u ganc nove masine, pa mi je to neka utjeha, ne bi se zajebavali da moraju popusiti garanciju nekome na motor : )

Član
bolje uzet neko "manje" poznato... ali u odredenom ovlastenom ovdje u ze, gdje sipaju castrol, ustvari tastrol dole iz gruda, ma ko voda,... bolje ne uzimat, nije to to...
mustre su to, pa cak ni ne primaju placanje karticom, radi poreza... ;)

Član
neznam iskreno nemog biti pametan,ugl izgleda da je bolje uzet manje poznato ulje nego poznato............hvala vam,tema moze lock

nek ti neko ponese preko grane,njemacka,svica itd... samo to je danas sigurno jer oni imaju jake kontrole koje stite potrosace..

jbg i mene muci ista stvar, isto mislio uzet Shell helix ultra 5w40 al ko zna dali je original, preko 100km je 5 litara a moze biti kopija..