Kako poklanjamo gorivo pumpama

Kako poklanjamo gorivo pumpama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Many of us are not aware that the petrol kiosk pump has a return pipe-line (in black ). When the petrol tank (in the car) reaches full level, there is a mechanism to trigger off the pump latch and at the same time a return-valve is opened (at the top of the pump station) to allow excess petrol to flow back in! to the sump. But the return petrol has already pass through the meter, meaning you ar e donating the petrol back to the oil company.

http://i41.tinypic.com/28wcuvl.gif

Član
a zanimljivo je....samo dase to lako izmjeriti jel to bas tako...kanister od 5 litara i sipaj....

Član
Pise da je tako kada se napuni pun rezervoar u automobilu tek... no opet je to zanemarivo :icon_confused:

damko je napisao(la):
a zanimljivo je....samo dase to lako izmjeriti jel to bas tako...kanister od 5 litara i sipaj....

jest lave,a jel ti se ikad desilo da ti na pumpi ne zele nasuti gorivo u kanister:icon_question:
meni Bogami jest i nije mi bilo jasno,cuj nece:icon_rolleyes:
tek sam poslije skonto zasto:icon_sad:

Član
meni u kanister od 5 l, stane 5,5 l hahaha...a ovo je mozda ovako...mada ne vjerujem da on vraca ista, nego jednostavno prekine...i ode u rezervoar ono sto je do tad proslo kroz mjerac...
a i kad sipas za 10 il kako god, uvijek ostane nesto u crijevu sto je vec proslo kroz mjerac...tako da ti ga isto dodje...

Član
ja sam radio na pumpi... i kanister od 5l... stane 5l... na malim kolicinima se ne primjeti... ali svi aparati su bazdareni na stranu pumpe... e na vecim kolicinama... se primjeti... kao npr.. nama dodje cisterna da sipa od 5t i coik sto vozi tog tamica vec 20godina.. da nije bas toliko koliko smo nasuli... ebiga... tako je to... al na pun rezervoar... od 40-50-60 itd l slabo da se primjeti ista...

Član
Ja svakako sipam uvjek 20 KM tako da nema sanse da gorivo pipne pipu i usis zraka:lol::lol::lol::lol:

Član
Nikad ne punim do vrha, a u kantu mi sipaju samo dizel kad trazim, benzin nece....nznm zasto :icon_question:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.