Kako nam se dobro sprovode zakoni u drzavi

Kako nam se dobro sprovode zakoni u drzavi

Po ne znam ni ja koji put, otvara se tema za zakone koji glase ukinuta zabrana voznje poslije 23h mladjim od 23 godine to jest koji nemaju vozacku vise od 5godina i da je potrebno svolo P.

Postavio sam ovu temu, jer nisam mogao naci temu u kojoj fino pise da je dozvoljeno voziti iza 23h i da je potrebno imati slovo P na vozilu. Prvenstveno bih vas zamolio da mi u komentaru ostavite link, te teme, da mogu to fino isprintat i drzati u autu, da bi im pobio ono sto se policajci iz mog grada toga pridrzavaju, znam da je to njima u korist, jer ce vise kazni napisat, jer i onako nista drugo ne znaju ni radit. Sramota je da u jednoj drzavi kao sto je nasa kad se donese zakon, to negira, kakva je to saradnja Policijskih Uprava, u ovom slucaju to znaci da svaki grad svoju politiku vodi, nebitno sto to vazi za sve isto. U mom gradu, sad taj zakon nije na snazi.

Za drugu noc Bajrama vozio sam oko 23:45 i zaustavila me policija, prvi put sve je dobro proslo, pitao za dokumente, reko samo sacekajte minut, pita za svu dodatnu opremu trebal provjerit, reko posjedujem sve, alkohol trebal provjeravat reko ne, tako da ni dokumente im nisam ni vadio. Policajac kaze samo dovidjena prijatno. Nakon sat vremena vozim istim putem gdje su me zaustavili, ali u suprotnom smjeru, i nisu nikoga zaustavili i opazili su da im slovo P i vec sam bio prosao i policajac koji me vec zaustavio jednom poce blicat lampom ja zaustavim vozilo i vidim da nema niko iza i krenem na rikverc, Policajac upita jeli me vec jednom zaustavljo reko jeste, koliko imas godina reko 19, kaze sta ce ti ovo P reko ja koliko pratim i koliko sam upucen treba, kaze gdje si bio reko vozio prijateljice kuci, kaze gdje ces sad reko kuci kaze on skini to P ne treba ti i odma kuci i u krevet, reko hajd hocu :D dovidjena. To me sad ljuti pravo :icon_mad:

Zamolio bih vas da mi kazete kako stvari stoje u vasim gradovima imate li problema oko ta dva zakona

Unaprijed Hvala;)

Član
RE: Kako nam se dobro sprovode zakoni u drzavi_ Policija

ne znam sto se vi oko toga puno nervirate. Imas onu temu u kojoj je fino objasnjeno,imas isjecak iz zakona. Fino to da imas za sebe,ako hoce pisat kaznu nek pise,ima kad. Poslije to odneses komandiru smjene i nek prosljedjuje dalje,,ne mogu ti naplatit kaznu za nesto sto nepostoji,,to da budemo nacisto. Policajac ko policajac moze udarit svasta,nema smisla prepirat se s njim i uvjeravat ga u nesto,nego pustis ga fino da napise kaznu i onda odneses pravo u stanicu,,nek se oni dalje bave time

ArminM je napisao(la):
ne znam sto se vi oko toga puno nervirate. Imas onu temu u kojoj je fino objasnjeno,imas isjecak iz zakona. Fino to da imas za sebe,ako hoce pisat kaznu nek pise,ima kad. Poslije to odneses komandiru smjene i nek prosljedjuje dalje,,ne mogu ti naplatit kaznu za nesto sto nepostoji,,to da budemo nacisto. Policajac ko policajac moze udarit svasta,nema smisla prepirat se s njim i uvjeravat ga u nesto,nego pustis ga fino da napise kaznu i onda odneses pravo u stanicu,,nek se oni dalje bave time

Ma moze i tako dobro si;), al da mi je sad samo naci to da sebi odstampam, bas sam trazio, al morat cu opet. Steta sto nisam stavio koji komentar na tu temu sad bi to odma naso :D

Pozzz:icon_smile:

Član

fazon je sto debili (dosta njih) nisu upuceni u onu dopunu gdje se dodaje jedan clan, tako da kada tamo kaze clan 9 (ako se dobro sjecam) , po starom je to bilo P, ali kada je dodan taj clan novi, ustvari je ukinut clan koji je vezan za voznju poslije 23h...

znaci ako hoces da odstampas, izdvoji sebi zakon koji kaze "da se dodaje taj novi clan tako da clanovi 5, 6, 7, 8, 9 postaju 6, 7, 8, 9, 10" imas tamo tacno kako pise, koji clan, sta kako... i isprintaj sebi i ono gdje pise da se izbacuje clan 9 tj. voznja poslije 23 i to je to, objasnis debilima kad oni sami ne mogu skontat i cao. ako ti i napise na sud i to je to...

emir_89 je napisao(la):
fazon je sto debili (dosta njih) nisu upuceni u onu dopunu gdje se dodaje jedan clan, tako da kada tamo kaze clan 9 (ako se dobro sjecam) , po starom je to bilo P, ali kada je dodan taj clan novi, ustvari je ukinut clan koji je vezan za voznju poslije 23h...

znaci ako hoces da odstampas, izdvoji sebi zakon koji kaze "da se dodaje taj novi clan tako da clanovi 5, 6, 7, 8, 9 postaju 6, 7, 8, 9, 10" imas tamo tacno kako pise, koji clan, sta kako... i isprintaj sebi i ono gdje pise da se izbacuje clan 9 tj. voznja poslije 23 i to je to, objasnis debilima kad oni sami ne mogu skontat i cao. ako ti i napise na sud i to je to...

Tako i jest najbolje;) Hvala puno na ovom, bas sto kazes debili nisu upuceni, glume neku pamet i neke drzavne cinove, a sve suplja u glavi

Član

ajmo opet :lol: ugl, evo ti ovdje fino sve:
http://www.bhtuning.com/pomoc-voznja-poslije-23-t-44539-5.html
isprintaj i turi im papire pod nos :lol: :lol:

E hvala drug ;) pocastio si me :D

Sad im samo mozes rec nema od toga nista sto ti pises, mislis samo da je u tvoju korist :cool:

Član

evo sve u wordu ..
samo print ;)

http://www.megaupload.com/?d=HG62E6QE

kavaz je napisao(la):
evo sve u wordu ..
samo print ;)

http://www.megaupload.com/?d=HG62E6QE

Hvala sto ste mi lijepo servirali da odstampam ;)

Pozzz

P.S Sad sam miran nisam vise :icon_mad: Bemti plavce:D

Član

Limpi je napisao(la):
ajmo opet :lol: ugl, evo ti ovdje fino sve:
http://www.bhtuning.com/pomoc-voznja-poslije-23-t-44539-5.html
isprintaj i turi im papire pod nos :lol: :lol:

a ljudi smem li ja da vozim posle 23h u republici srpskoj, polozio sam u srbiji za b,c i e ? :)

Član

u republici srpskoj (entitetu) smijes, u Srbiji ne znam kakav je zakon :D

zakon o bezbjednosti saobracaja ti je jedinstven za citavu BiH, i ako ti neko sta bude htio na foru pisat, nedaj da te prevare... ;)

Član

sinoc su u mene prijatelja zaustavili u zavdovcu na izlazu prema zepcu i pisali mu kaznu poslije 23h,a kod njega hrvatske table i svi hrvatski papiri i mene danas pita u vezi toga ja njemu to je ukinuto davno a on vec platio kaznu