Kadett 1.3 motor dilema

Kadett 1.3 motor dilema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
izvini na off topicu, al sam cuo da je neka verzija kadeta imala tu neku zastitu, u slucaju da pukne zupcasti, znaci nemoze biti motoru nista, imao jaran kadeta, i pricao mi za to.... e je li to istina

Početnik
2GTI fan-Ne nije,jer je u rodjaka pukla remenica vodene pumpe i havarija motora bila,tako da je i kod njih onda preko zubcastog sve..
2moke-pa to su ti te klackalice ;)

Član
mokeBass je napisao(la):
izvini na off topicu, al sam cuo da je neka verzija kadeta imala tu neku zastitu, u slucaju da pukne zupcasti, znaci nemoze biti motoru nista, imao jaran kadeta, i pricao mi za to.... e je li to istina
Ja sam to isto cuo za golfove duje benzince 8v,da se ventil i klip ne sudare ali neznam jeli to bas tocno.

Član
Lija je napisao(la):
2GTI fan-Ne nije,jer je u rodjaka pukla remenica vodene pumpe i havarija motora bila,tako da je i kod njih onda preko zubcastog sve..
Kolega na C20 XE ubrzo bi trebao mjenjati set pa da ga obradujem da treba i nova pumpa :icon_biggrin:

Početnik
a cuj ja i prijatelj smo krenuli na gater odvest kerove,on ima vectru 1.8 8v i u tesnju na semaforu samo se ugasi auto,i gurnemo ga kraj ceste ja skinem poklopac remena on pukao..i odemo u neke djelove uzmemo ga,posto je on bio clan bihamka a i stari mu direktor bihamka tu kod nas,dosli ljudi sa alatom samo ubacili novi mi upalili auto i nastavili dalje..Sad naravno kad pukne na viskoim obrtajima naravno da moze i klackalicu slomit i ventil savit ili klipnjacu..Ali eto napravljeno jeda cuva motor

GTI FAN je napisao(la):
Lija je napisao(la):
Kolega na C20 XE ubrzo bi trebao mjenjati set pa da ga obradujem da treba i nova pumpa :icon_biggrin:

ako mu je orginalna a dobra i dalje bolje mu je nek nedira,ove novokomponovane su sranje u boji..Da pukne remenica nakon 1000km,a stavljena nova..Ja sad trebam na skodi mjenjat remen i sve cu ostavit staro samo remen novi,i vidjet spaner ako bude prohuco,ako bude dobar ostaje i on

Član
Rijesio problem....bar se nadam. Posle otvaranja motora ustanovljeno je da su samo 2 ventila pomotana. Isti zamijenjeni, takodje i dihtung na glavi.

Hvala svima na pomoci;);) ovde moze katance

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.