K: Plasma Xenon H4

K: Plasma Xenon H4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Početnik
1. Dali mi neko moze reci valjal' to ista i jel se moze staviti na klasicni drzac od Golfa dvojke.
2. Jel to svetli uopste kako treba.
3. Kupujem to ali samo da su H4 5000 6000k ;)

G2_1.6B je napisao(la):
1. Dali mi neko moze reci valjal' to ista i jel se moze staviti na klasicni drzac od Golfa dvojke.

wtf???'
kakav plasma xenon????

je li mislis na ovo???

32152700203_large.jpg

ako je, potpuno isto sranje kao i klasika sijalice, malo estetski bolje cuce na autu, nista vise, po kisi i predvece je kriza, nista ne vidis......
takodje vecina raje se zaleti i uzme one sijalice od 90/100W kao bolje ce se vidjeti (isto sam uradio) ali jebene sijalice samo spale sjenilo kao i prekidac duga/kratka na rucici, tako da bez posebnih releja za to ne mozes stavljati bez posljedica jace, vec samo ove 50/60W

bolje uzmi OSRAM sijalice klasicne ili skupi kupi xenon (bar sad nije skup, po 80KM set ima na piku)

Ako ovo sto sam stavio nije to sto si mislio, hajd molim te stavi sliku od tog plasma xenona, jer fakat ne kontam sta je

Član
uzmi biXenon 8000K i miran si.. extra se vidi! ja imam vec vise od godine prezadovoljan sam.

Početnik
zen_3dom je napisao(la):
G2_1.6B je napisao(la):

wtf???'
kakav plasma xenon????

je li mislis na ovo???

32152700203_large.jpg

ako je, potpuno isto sranje kao i klasika sijalice, malo estetski bolje cuce na autu, nista vise, po kisi i predvece je kriza, nista ne vidis......
takodje vecina raje se zaleti i uzme one sijalice od 90/100W kao bolje ce se vidjeti (isto sam uradio) ali jebene sijalice samo spale sjenilo kao i prekidac duga/kratka na rucici, tako da bez posebnih releja za to ne mozes stavljati bez posljedica jace, vec samo ove 50/60W

bolje uzmi OSRAM sijalice klasicne ili skupi kupi xenon (bar sad nije skup, po 80KM set ima na piku)

Ako ovo sto sam stavio nije to sto si mislio, hajd molim te stavi sliku od tog plasma xenona, jer fakat ne kontam sta je

http://www.google.ba/imgres?imgurl=http://img.en.china.cn/0/0,0,296,781,360,400,7301b39a.jpg&imgrefurl=http://detail.en.china.cn/provide/detail,1001683554.html&usg=__RgoyIwb4K5lXPd4juARBqXBfIV4=&h=400&w=360&sz=35&hl=sr&start=6&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=ZlDPfqhB573n0M:&tbnh=124&tbnw=112&prev=/images%3Fq%3Dplasma%2Bxenon%26um%3D1%26hl%3Dsr%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1&ei=bVlFTYaeE46bOor5ncUB

Ovo ti je to ;)

ArminM je napisao(la):
ove sijalice su karina obicna,ja ovo ne bi ni najgorem neprijatelju u autu stavio

mario05 je napisao(la):
uzmi biXenon 8000K i miran si.. extra se vidi! ja imam vec vise od godine prezadovoljan sam.

Izgleda da ovo i Svabija proizvodi. Ocu da uzmem 90W fabricke Golfove su 65W sto znaci da to nije velika razlika i mislim da nebi trebalo da ga spali ja mislim da cu uzeti al eto ajde recite dal da uzimam ili ne? :icon_question: :icon_rolleyes:

Član
Bolje ti je baci pare negdje u vodu!3 ili 4 seta sam promjenio,i naravno sve bacio...nisu to velike pare,ali bolje da sam ih dao nekome kome treba...
Po kisi nek imas dzepnu svjetiljku kad vozis,jer trebat ce ti... :icon_biggrin:

dodji do mene ja cu ti pokloniti to sranje, imam 2 para,,,,,

a onda ces ici po sjenila/farove nove nakon 2 mjeseca, a mozda i ruckicu za prebacivanje duga kratka.......

pametnije ti je otidji do merkura i kupi OSRAM sijalice, imas i njih u ovoj plavoj izvedbi (mislim na staklo) a svijetlost je lafo bijela, ali je vidljivost dosta bolja.......

i da, ne uzimaj ni pod razno te od 90W, samo 65W

Početnik
zen_3dom je napisao(la):
dodji do mene ja cu ti pokloniti to sranje, imam 2 para,,,,,

a onda ces ici po sjenila/farove nove nakon 2 mjeseca, a mozda i ruckicu za prebacivanje duga kratka.......

pametnije ti je otidji do merkura i kupi OSRAM sijalice, imas i njih u ovoj plavoj izvedbi (mislim na staklo) a svijetlost je lafo bijela, ali je vidljivost dosta bolja.......

i da, ne uzimaj ni pod razno te od 90W, samo 65W

Znaci da neplacam bezzee...pa vidi drug govori mi buckymb@.... da uzmem posto ce mi covjek njih dati skoro dzaba a vozio ih on na Golfu svome kazu da mu nisu nista spalile kao vozi ih vec 2 mjesecaaa pa eto ako nije problem da se neko konsultuje il samnom il sa njim...sad cu ja njega zovnuti da baci komentar! Jer jbg on ipak radi oko auta!

Početnik
bmwscaner je napisao(la):
oko 50 km 2 sijalice

Xenon necu jer mi se neisplati davati tolike pare na ovu skulu zato sto cu je uskoro mjenjati.....ne bas tako uskoro ali za jedno 2-3 mjeseca.....za ovo nezz dok vidim ako bude kakvih para pa vjerovatno uzmem te night breaker a kakve su msm koje boje i to?

Al' sa bas nesto bio zapeo za ove PLASMA XENONE!

Član
i ja cu reci za ove "plazma" super-cool-zenon-strong-mega-extreme-biturbo-sexy... sranje najvece, prvo nekvalitetno, kina, mozes faosvat sjenilo ili far, po noci/kisi slobodno parkiraj sa strane i igraj zmije na mobitelu... jeftino smece koje je i skupo koliko ne valja...

imas osrama, jeste skuplji, ja sam nb platio 30-tak km, par u fisu... ili one osram cool blue, one su oko 28KM 2 komada... da se razumijemo niti osram, niti philips, ove cool blue i sl, sto pise da su lafo ksenon look, samo su manje "zute"... zavisi i od fara do fara, ali su skoro bjele, nema onog zutila.... naravno najveca razlika po noci...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.