K: Gume 14", zimske.

K: Gume 14", zimske.

Član
Bliži se zima, pa da se malo pripremimo.:D
Znači, kupujem 4 zimske gume 14", 185/65, 175/65,..., tu negdje oko te dimenzije.
PROTEKT, DOMAĆE SMEĆE, TIGAR, SAVA i ostala đubrad ne dolaze u obzir.
Isključivo malo bolji proizvođači i ZIMSKE gume.
Ako neko ima dobru ponudu, neka se javi, nije mi hića, još zima nije počela.
Gume MORAJU imati dobru šaru, hoću da potraju malo duže, a ne jednu sezonu.

Član
Dragi Oggy ne bih htio da zavšiš u nekoj banderi ili jarku. Gume se ne kupuju prema šari. Najkvalitetnije zimske gume mogu imati skoro novu šaru, ali ako su vožene samo jedno ljeto gube sva svojstva. Bolje ćeš proći sa "novim" protektom ili savom, nego sa najskupljom polovnom gumom koja se stvrdnula i izgubila svojstva.

Kući imam kleber 4 zimske 14"-ske 185/60, imaju mesa 6-7 mm, no za mene ne vrijede ništa. Ne valjaju qurcu zbog toga što su vožene i ljeti i zimi. Prodao bi ih neprijatelju:D Ili nekome tko živi u krajevima bez snijega i toliko hladnoće;)

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Dragi Oggy ne bih htio da zavšiš u nekoj banderi ili jarku. Gume se ne kupuju prema šari. Najkvalitetnije zimske gume mogu imati skoro novu šaru, ali ako su vožene samo jedno ljeto gube sva svojstva. Bolje ćeš proći sa "novim" protektom ili savom, nego sa najskupljom polovnom gumom koja se stvrdnula i izgubila svojstva.

Kući imam kleber 4 zimske 14"-ske 185/60, imaju mesa 6-7 mm, no za mene ne vrijede ništa. Ne valjaju qurcu zbog toga što su vožene i ljeti i zimi. Prodao bi ih neprijatelju:D Ili nekome tko živi u krajevima bez snijega i toliko hladnoće;)

Ma najvjerovatnije ću i uzeti nove, ali ako naleti nešto povoljno, zašto da ne?
Prije svega mi je bitan DOT gume i proizvođač. Skoro mi stari priča kako mu je kolega uzeo nove gume, bio sa malim djetetom i imao "loše" iskustvo sa njom, jedva preživjeli. Reko, da nije bila Sava možda, kaže jest.:icon_twisted: Eto, neću Tigar, Savu i protekt, i jbg.

Član
Ove kod mene su stare 3 godine, pa opet...Bez obzira na dot ne možeš znati dali su gume vožene i ljeti. Malo je ljudi kod nas koji imaju po 2 seta guma (zima/ljeto).

Ta dimenzija je najjeftinija, moja preporuka je da uzmeš nove. Ti kako želiš;)

Sorry za off

Član
ma uzimati zimske polovne nije bas najpametnije... uzmes neke "entry level" nove, tipa kleber krisalp, 185/60/14 su ti ni 80km po komadu... i budes koliko-toliko miran

BHT Ovisnik
ja sebi isto trebam zimske 185/60 14,uzeo bih neke bolje od save,al da nisu preskupe,ovo polovno me strah uzimati,ili su stare il isfucane

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Ove kod mene su stare 3 godine, pa opet...Bez obzira na dot ne možeš znati dali su gume vožene i ljeti. Malo je ljudi kod nas koji imaju po 2 seta guma (zima/ljeto).

Ta dimenzija je najjeftinija, moja preporuka je da uzmeš nove. Ti kako želiš;)

Sorry za off

Jbg, nova guma iole dobra mi je od 120KM pa na više. 500KM-ića nemam sad. Jbg.

Član
i meni takodjer trebaju zimske gume 14-ke. Nudili su mi raznorazne, tipa tigar, Champiro i te,,nisam zainteresovan za polovnjake. Ako ko ima da je strucan,i zna oko kvalitete neka predlozi koje su najbolje. Planiram da uzmem nove gume,da mi potraju bar dvije sezone,jer imam ljetne nove na alu felgama

Nemojte me pogresno shvatiti, ali izgleda da bi svi extra marke guma za nikakve pare, zato je i sava dobra i tigar i protekt jer mnogi nemaju novac uopce za zimske gume a kamoli za najbolje, kad zahladni smanjiti gas, biti jos oprezniji i proci ce zima dobro ako Bog da..

Član
Ma brate kupi ti nove witere tu su ti barem jeftine(a bolje od save) i ne mislis....kakve polovne, ajde letnje i nekako ali zimske nikako.