K: centralne prstenove alu felge

K: centralne prstenove alu felge

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kupujem 3(ili4) centralna prstena ako neko ima slucajno :icon_question: ( one male plasticne krugice) za alu felge BORBET-H 14 4x100...

BHT Ovisnik
RE: K: centralne prstenove alu felge

tesko da ces ovako naci,jer nije u svake felge ista centralna rupa,odes u tokara,jednu felgu dadnes da izmjeri,s auta izmjeri centralnu rupu i za par min. bude gotovo,sve to kosta 20km za sve 4 felge,imam ja prstenove od RH CUP 15" felgi ako imas koga i ako ti odgovara mogu ti dati,al neznam da se to tako isplati

Član

to moras odnijeti tokaru da ti napravi, oko 30 km je ...ovako ih naci je 'nemoguce';)

imaju kod mene plasticni fabricki znaci 40KM samo mi moras rec dimenzije tacne..ako su na golfa 2 onda je unutarnja dimenzija 57,1 al neznam vanjsku...ako su bili na felgama ikakvi prstenovi onda ti unutra na rubu prstena mora pisat npr. 63,3-57,1...

Član

tito_i_partija je napisao(la):
imaju kod mene plasticni fabricki znaci 40KM samo mi moras rec dimenzije tacne..ako su na golfa 2 onda je unutarnja dimenzija 57,1 al neznam vanjsku...ako su bili na felgama ikakvi prstenovi onda ti unutra na rubu prstena mora pisat npr. 63,3-57,1...

hvala na ponudi ali malo mi je to puno para !!

hvala vam ljudi na informacijama..na kraju cu i otici tokaru da mi napravi to..samo ne znam oce li smetati ako ti prstenovi budu metalni??

ja bi radje dao 40za fabricke nego 30 kod tokara...plus sto su ovi plasticni a ti metalni...mozda ne velika razlika u masi, ali opet ima razlike...a sve je to neovjesena masa..iu plus sto se ovi fino uklope na felgu i kad skidas spadaju zajedno sa felgom, a ti kod tokara sto uradis se znaju zalijepit na glavcinu ili za felgu i bog ih ne skide...meni se to desilo i znaci sve 4 serafa odvrnuta auto na zemlji, nagli start i sve al ne mogu tocak da skinem...doduse bila j celicna felga u pitanju...na kraju sam jedva skino kad sam rucnu zatego i poceo slajdrat...i tad je rikno taj jedan prsten i moro sam novi pravit...a eto i ako se odlucis za to onda imas savjet od mene da prsten malo motornim uljem premazes prije montiranja pa da ti se ne desi ovo sto se meni desilo...u svakom slucaju to je stvar koja se moze poslije prodat, ne hrdja duze traje i mislim da je razlika od 10KM nikakva razlika...

BHT Ovisnik

ja kada sam radio mislio sam da je to metalno jer prvi put pravim,otisao u tokara,on zavrsi i dade mi platiku,meni malo cudno bi,kontam zajebao me sto su plasticni al eto rekoh nema veze,felge bar ne tresu

Član

hvala vam jos jednom na info :icon_smile: razmisljao sam dal da odem kod tokara, al sam malo snjufao kod vulkanizera, i nasao maloprije 3 komada koja su mi falila orginal plasticna za 12KM kod nekog vulkanizera pred kiseljakom :icon_biggrin:

moze LOCK

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.