Jedna molba drugari ako moze bicu vam zahvalan

Jedna molba drugari ako moze bicu vam zahvalan

Član
E ovako posto sam dobio televizor na poklon makre Elit Model 21ST05 a uz njega nisam dobio daljinski,kupio sam univeralni pilot al ne odgovara tj ne moze ni jedna sifra,pa bih vas molio ako neko moze da mi nadje na netu izgled tog daljiskog,posto sam nasao jednu prodavnicu koja prodaje te orginalne daljinske al nece da prodaju dok ne donesem model daljinskog ili sliku.. ako treba slikacu i tv pa vam postavim da je lakse mozda neko ima isiti tv kao ja..
Bicu vam zahvalan jer mi je dosadilo ustajati stalno iz kreveta kada treba da prebacim ili ugasim tv :icon_mad::icon_mad:

Član
kod mene na univerzalnom daljinskom ima ono automatsko trazenje, stisnes neku kombinaciju tipki i on sam nadje kod. pogledaj u knjizici od daljinskog vjerovatno pise.

Član
nije neka slika ali nadam se da ce ti pomoc nisam nista bolje nasao na netu

daljinski.jpg

Član
ammel je napisao(la):
kod mene na univerzalnom daljinskom ima ono automatsko trazenje, stisnes neku kombinaciju tipki i on sam nadje kod. pogledaj u knjizici od daljinskog vjerovatno pise.

Imam isti problem. Neće da pogodi šifru nikako. Pokušavao sam dosta puta.

Član
jaba78 je napisao(la):

E hvala ti druze valja moze pomoci bar nesto evo jedan plus za pomoc ;)

zoom001 je napisao(la):
jaba78 je napisao(la):

E hvala ti druze valja moze pomoci bar nesto evo jedan plus za pomoc ;)

e druze jel mozes vidjeti koji je model daljiskog ili ako imas knjizicu da mi je slikas ili od daljinskog ili od tv i to ce mi pomoci;)

Član
ja sam kupio univerzalni elit daljinski, i radi na samsungu, a evo sad cu da ti pogledam imal tvoj model ;)

Član
jesil probao da pritisnes ono dugme gdje memorise kodove - CODE (SET) i pritisnes TV istovremeno, onda bi ti lampica trebala svijetliti, zatim ponovo pritisnes CODE (SET), onda bi trebala pocet blinkati i onda pritisces ono za gasenje dok se ne ugasi, kad se ugasi on ce memorisati kod i moci ces ga koristiti, tako nesto ide kombinacija tipki...

EDIT: sad procitah na netu, ako ne bude moglo tako, pokusaj nakon sto odradis taj proces i tv se ugasi, ponovo pritisnuti jednom tipku TV...

Član
Lako moze biti da ti odgovara i jedan od ova dva daljinska,nemoj da te zavara sto pise vivax,bira,neo,classe itd. sve su to ista g*vna sa manje vise istim sasijama tako da cesto sam model tv-a ne znaci gotovo nista jer cesto se zna desiti da u istom modelu bude upakovano vise razlicitih sasija,nezz gdje ces kupovati daljinski,ali kod nas kad kupujes daljinski uredno platis cjenu istog i u slucaju da ti ne odgovara dobijes drugi ili novac nazad ;),evo ti i ove dvije slike da znas otprilike sta traziti a mozes i od nekog komsije posuditi da probas neki drugi od marki koje sam gore naveo,uopste ne mora biti elit ;)

http://desmond.imageshack.us/Himg683/scaled.php?server=683&filename=vivaxtv2101.jpg&res=gal

http://desmond.imageshack.us/Himg515/scaled.php?server=515&filename=vivaxtv29402.jpg&res=gal

Član
strujaze je napisao(la):
Lako moze biti da ti odgovara i jedan od ova dva daljinska,nemoj da te zavara sto pise vivax,bira,neo,classe itd. sve su to ista g*vna sa manje vise istim sasijama tako da cesto sam model tv-a ne znaci gotovo nista jer cesto se zna desiti da u istom modelu bude upakovano vise razlicitih sasija,nezz gdje ces kupovati daljinski,ali kod nas kad kupujes daljinski uredno platis cjenu istog i u slucaju da ti ne odgovara dobijes drugi ili novac nazad ;),evo ti i ove dvije slike da znas otprilike sta traziti a mozes i od nekog komsije posuditi da probas neki drugi od marki koje sam gore naveo,uopste ne mora biti elit ;)

http://desmond.imageshack.us/Himg683/scaled.php?server=683&filename=vivaxtv2101.jpg&res=gal

http://desmond.imageshack.us/Himg515/scaled.php?server=515&filename=vivaxtv29402.jpg&res=gal

ljudi hvala svima danas sam kupio daljinski za nekih 200 din ili ti 2 eura i radi super hvala vam svima na pomoci ;)