Izgorjeli dva automobila i tri garaže

Izgorjeli dva automobila i tri garaže

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Legend
Nijaz Demirović ostao bez "škode fabije" s kojom taksira, a njegov otac bez "audija 80"...
26.06.2008. 13:30

U velikom požaru u tuzlanskom naselju Slavinovići izgorjeli su tri garaže i dva automobila, vlasnika Nijaza Demirovića. Požar je buknuo oko dva sata ujutru, a 14 vatrogasaca gasilo ga je gotovo pet sati.

Jaka eksplozija

- Čuo sam pucketanje i pogledao kroz prozor. Vidio sam da garaža u kojoj se nalazila "škoda fabija", s kojom taksiram, gori. Za nju je bilo kasno, pa smo u drugoj garaži pokušali spasiti očev "audi 80" - ispričao nam je Demirović.

S obzirom na to da je u "audi" ugrađena plinska instalacija, odustali su od gašenja, strahujući da bi moglo doći do eksplozije.

- Kada smo se počeli povlačiti, automobil je eksplodirao i dijelovi su se razletjeli na sve strane - kaže Demirović i dodaje da je u međuvremenu neko od komšija dva puta pozivao vatrogasce, ali niko se nije pojavljivao.

Prema riječima Senada Ahmetagića, komandira čete Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla, vatrogasci su lutali naseljem tražeći put kojim bi prišli zapaljenim objektima.

Zatvoren put

- Izvođač radova u blizini Klinike za srce zatvorio je put, onemogućivši kretanje - izjavio je Ahmetagić.

Prema riječima oštećenog, vatrogasci su mu ispričali da su vozilom došli do mjesta na kojem se izvode radovi i nisu mogli proći dalje. Nedaleko su sreli policijsko vozilo, pa su ih policajci sporednim puteljkom doveli na mjesto požara.

Demirović kaže kako su istražitelji ustanovili da pronađeni tragovi upućuju na to da je požar podmetnut.

- Onaj ko je podmetnuo požar, namjerno je čudno zatvorio katanac kako ja ne bih mogao brzo intervenirati - tvrdi Demirović.

Član
Bas sam tu noc lezao budan u sobi, i cuo sam neko pucketanje... ajd reko otac nesto hoda po kuci... kad ja otvorih prozor, imadoh šta i vidjeti... plamen vatre se digao do neba, cuju se ljudski glasovi... Na kraju dođoše i vatrogasci, poceli gasititi, i nedugo poslije... kada je eksplodiralo... meni se citava kuca zatresla... plamen je bio isto kao da je nuklearna eksplodirala... vatrena kiša je bila, a ja sam morao zatvoriti prozor... sve se to desilo oko nekih 400 metara udaljenosti od mene... stvarno šteta :(

Član
Vjerujem da pozar nije podmetnut iz cista mira, mozda se fabija nije mogla otplatiti?
Samo vi ugradjujte plin... Bombe na cestama!

Član
to za plin si upravu...jebi ti to, cim malo vatre, moras se brinut...
a to za fabiju, ne znam i necu da ulazim u to...

Član
ne bi reko da je plin explodiro,prije ce bit da je benzin explodiro
plinska boca u vecini slucajeva ne explodira,jedino ako je plin iscurio pa onda drekno

steta auta....koji shit,ode 20 30 hiljada dzaba...

Član
na plinskoj boci imaju oni sigurnosni ventili i oni ne daju da dodje do explozije.....
dokle sve covjek nece ici... Tuzla postala divlji sjever.... :) :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.