Izduv pitanjce :)

Izduv pitanjce :)

Poz narode , davno sam nesto dirao oko izduva skidao katalizatore vracao tako i srednji lonac , vario neke obicne cjevi i gluposti eh pa je doslo vrijeme da se taj problem svati ozbiljnije , 99% da je pored svega jos negdje i supalj pa et ti ga jos veci problem , eh sad me zanima gdje imam kupiti inox cjevi za auspuh da mi ne hrdzaju ove su se jadnice ogulile , znaci da nadjem odgovarajuci Fiii pa da odnesem da mi se to fino na novo poslozi da skinem sve s auta i kvalitetno povarim , i imali veze sto nema one djelove gdje se npr spaja srednji lonac s granom ili je to samo radi lakseg rastavljanja

Član
Nemas potrebe to od rosfraja raditi tj. inoxa, samo odi kupi kvalitetne cijevi obicne da nisu tankog mesa, "fi" po tvojoj zelji, i povaris i imas auspuh za sva vremena :) u mene je to uradnjeno prije 6 godina i evo dan danas nigdje nijedne tackice hrdje niti rupice. Samo je bitno kvalitetnu i cijev ali jos bitnije je debljina mesa jer te ti progaraju jer su vema tankog mesa. usput kod mene je koliko se sjecam 1.5-2mm debelo meso. Jer ce te obicne cijevi dosta dosta jeftinije kostati od inoxa on je straha skup :lol::lol::lol:

aha kad saznam tj izmjerim koji je fabricki FIII bacit cu se na kupovinu , reci mi gdje si ti to kupovao i jesi li sve iz jednog djela navario ili imas one sastave odvojive znas na sta mislim

Član
sastavi su tu cisto iz prakticnih razloga, kad kupujes nov recimo originalni lonac da se moze zamijeniti bez varenja....