Izbor ljepila

Izbor ljepila

Početnik
Treba mi iz iskustva da mi neko preporuci ljepilo koje ima osobine:

-da veoma jako spaja
-da podnosi temperaturu
-da moze spojiti 2 razlicita materija tacnije plastiku i alu
-da je dostupno u BiH :D

To su glavne osobine koje treba da ima i stvarno trebala bi mi preporuka iz iskustva jer treba da uradim posao koji se samo jednom radi i treba da bude savsreno.

rs6

Član
jesil razmisljao o tecnom metalu ??? ABRO pakovanje sa dvije komponente crna i bijela, ima sve osobine koje si naveo ....

Član
to je ono dvokomponentno ljepilo, dodje 5km te dvije tube. Ja skoro kupovao da zalijepim jedno crijevo na motoru. Gubio zrak i morao sam zalijepit. Izlozeno je temperaturi ali i dalje drzi bez problema

Početnik
rs6 je napisao(la):
jesil razmisljao o tecnom metalu ??? ABRO pakovanje sa dvije komponente crna i bijela, ima sve osobine koje si naveo ....

Hmm ako se nevaram to sam vidjao po benzinskim pumpama.To je nesto kao dvokomponentno jeli ali samo jace.To bi mi stvarno odgovaralo jer ovaj posao bi radio samo jednom.
BTW znas li koliko kosta mozda.Sve do 30km mogu halaliti :D

EDIT tek sad vidim Arminov post.Hvala momci puno na pomoci

rs6

Član
tako nekako 5 - 6 KM kosta moze se na pumpama kupit, ja sam s tim lijepio blokove motora na par bagera i vjeruj mi nikad ni da pusti .... ispitano vise puta !! ;)

Početnik
roki_actros je napisao(la):
Montazni kit (montazno ljepilo) 14 KM (silikonska tuba)

Moze li malo bolje objasnjenje roki jer prvi put cujem za to.Inace to mi ljepilo treba za farove ali ne za spajanje stakla nazad vez za lijepljenje reduktora od sociva za sjenilo,tako da treba da bude 100% cvrsto i pouzdano

rs6 je napisao(la):
tako nekako 5 - 6 KM kosta moze se na pumpama kupit, ja sam s tim lijepio blokove motora na par bagera i vjeruj mi nikad ni da pusti .... ispitano vise puta !! ;)

Znaci da je sigurno,sad jos samo da vidim sta roki kaze za ovo montazno.
Hvala rs6 puno

odes u Bingo, nadjes policu sa Bizon ljepilima, imas jedno 15 vrsta, raznih, jednokomponentnih, dvokomponentnih... malo citaj i uzmi sta ti godi.

rs6

Član
ma ako ti za to treba, onda ti ne treba nista drugo osim ovoga...... definitivno, cijena niska, a efikasnost velika ....

nije frka nikakva :D i de nam to poslikaj da vidim jel radis ono sto ja mislim :D

Početnik
peugeot206 je napisao(la):
odes u Bingo, nadjes policu sa Bizon ljepilima, imas jedno 15 vrsta, raznih, jednokomponentnih, dvokomponentnih... malo citaj i uzmi sta ti godi.

Eeee druze moj rado ali ja ti zivim u veoma malo gradu gdje je vrh neostik :D:lol:
Znam ja da po trgovackim centrima ima toga ali najblizi mi je minimalno 50km udaljen tako da prvo zelim da ustanovim koje je ljepilo koje mi odg pa onda da kupujem. ;)

rs6 je napisao(la):
ma ako ti za to treba, onda ti ne treba nista drugo osim ovoga...... definitivno, cijena niska, a efikasnost velika ....

nije frka nikakva :D i de nam to poslikaj da vidim jel radis ono sto ja mislim :D

Evo kako treba da izgleda zavrsni proizvod.Znaci potpuno isto

http://i35.photobucket.com/albums/d151/c_hundley86/retrofit/IMG_1477.jpg

A treba mi ljepilo za ovo
http://i35.photobucket.com/albums/d151/c_hundley86/retrofit/IMG_1571.jpg

http://i35.photobucket.com/albums/d151/c_hundley86/retrofit/IMG_1454.jpg

Član
ja imao tog ljepila vise od pola tube, bacio neki dan jbg

ali Spring Bj i kupis, 5km kosta
mijesas bijelo i crno ljepilo

moras brzo da radis jer se susi vrlo brzo
znaci pomijesas tek onoliko koliko ti treba u tom momentu, upotrijebis i onda mijesaj dalje;)
ali je ko kamen kad se osusi

Početnik
ArminM je napisao(la):
ja imao tog ljepila vise od pola tube, bacio neki dan jbg

ali Spring Bj i kupis, 5km kosta
mijesas bijelo i crno ljepilo

moras brzo da radis jer se susi vrlo brzo
znaci pomijesas tek onoliko koliko ti treba u tom momentu, upotrijebis i onda mijesaj dalje;)
ali je ko kamen kad se osusi

Znaci dobra priprema i dobro izmijesat ali samo kolicinu koja je potrebna i to je to.

Član
da da, to je veoma bitno,jer sve sto ne iskoristis u tom momentu ce se pretvorit u kamen, i od toga vise nema koristi

rs6

Član
http://i35.photobucket.com/albums/d151/c_hundley86/retrofit/IMG_1571.jpg

na ovoj slici sto se vidi ova masa izgleda mi identicno kao ovaj tecni metal sto sam ti ja preporucio ........

a ovo za golfa nekog radis, ja kontam da neces na audija duple projektore :D fino ce to bit ;)

da sam na tvom mjestu ne bih razmisljao nego na pumpu i trazio ovaj kit ..... ( ako nema na pumpi ima u autodijelovima )