Izbila korozija iz boce za hladnjak-pomoc?

Izbila korozija iz boce za hladnjak-pomoc?

Poz momci, evo dve slike sta mi se danas desilo,
Vozio sam nekih 180 kilometara u komadu, kako sam sipao tecnost za prozore,
usput rekoh hajde da vidim jel se ispraznilo i u hladnjaku, nisam nista pipao od pre zime
kad sam stavljao antifriz bla bla, kako se vec zove, kad ono kljucala korozija izbila pri otvaranju:

11212307_1425294114445988_242031026_n.jpg

11256520_1425294137779319_425110221_n.jpg

sta mi je ciniti ???? :D :D :D

Član
Ne vjerujem da je ovo hrdja, prije ce biti da je ovo balkanski primjer zacepljivanja hladnjaka kad pukne "usuti papriku u prahu". Trebao bi sad isprati citav sistem, mozda i promjeniti hladnjak. :)

Poz momci, evo dve slike sta mi se danas desilo,
Vozio sam nekih 180 kilometara u komadu, kako sam sipao tecnost za prozore,
usput rekoh hajde da vidim jel se ispraznilo i u hladnjaku, nisam nista pipao od pre zime
kad sam stavljao antifriz bla bla, kako se vec zove, kad ono kljucala korozija izbila pri otvaranju:

11212307_1425294114445988_242031026_n.jpg

11256520_1425294137779319_425110221_n.jpg

sta mi je ciniti ???? :D :D :D
Ma kakva hrđa bolan,ne sramoti Fiata:mad:
A kakav si ti to vozač i kako možeš biti tako neodgovoran pa da rashladnu tečnost ne provjeriš skoro 5 mjeseci:eek:
Zna i kod mene to da se desi jednom u pola godine ali dovoljno da stane u malu kašikicu,ali je sistem ozračen kako treba i motor stalno postiže radnu tempereturu pa se valjda ta neka emulzija ne može stvoriti,kako je meni objašnjeno:D:turbo::car1:

Ma kakva hrđa bolan,ne sramoti Fiata:mad:
A kakav si ti to vozač i kako možeš biti tako neodgovoran pa da rashladnu tečnost ne provjeriš skoro 5 mjeseci:eek:
Zna i kod mene to da se desi jednom u pola godine ali dovoljno da stane u malu kašikicu,ali je sistem ozračen kako treba i motor stalno postiže radnu tempereturu pa se valjda ta neka emulzija ne može stvoriti,kako je meni objašnjeno:D:turbo::car1:
vjeruj da ne znam, prije zime je majstor ubacio antifriz, izbilo mi malo te "korozije-kafe" pa smo ozracili auto i bilo je bez problema mjesec dana, zatim mi ode vodena pumpa pa zamjenim set zubcastog... nisam nista provjeravao jer je zena bila u bolnici pa nije covjeku ni do njega a kamoli do auta...
auto nije dizalo nikakvu temperaturu dok nisam cuo da kljuca ispod haube, otvorim i vidim ono sto sam i uslikao...
danas majstor kaze da vozim 3 dana sa nasutom sodom bikarbonom pa u ponedeljak ponovo na zracenje :) sta znaam

vjeruj da ne znam, prije zime je majstor ubacio antifriz, izbilo mi malo te "korozije-kafe" pa smo ozracili auto i bilo je bez problema mjesec dana, zatim mi ode vodena pumpa pa zamjenim set zubcastog... nisam nista provjeravao jer je zena bila u bolnici pa nije covjeku ni do njega a kamoli do auta...
auto nije dizalo nikakvu temperaturu dok nisam cuo da kljuca ispod haube, otvorim i vidim ono sto sam i uslikao...
danas majstor kaze da vozim 3 dana sa nasutom sodom bikarbonom pa u ponedeljak ponovo na zracenje :) sta znaam
Aiii' žao mi je zbog žene,nadam se da je dobro sad
Stvarno ne znam šta je moglo prouzrokovati stvaranje te emulzije i u tolikoj količini:eek:
Hahaha' pa nećeš u hladnjaku grah kuhati pa da sodu bikarbonu sipaš:D:D (šala)
Javi šta je bilooo;) i sretno