Izbacuje cep od ulja?

Izbacuje cep od ulja?

Član
Evo upravo trci put mi cep izbacilo od ulja i sutra moram na dizalicu da vidim da se opet nije negdje zaglavio :icon_mad: Dodjem kuci parkiram auto i osjetim ruzan zvuk motora, otvorim haubu kad nema cepa od ulja. Al oba puta sam ga nasao ispod motora (posto ima ona zastita) pa kontam da nije do poklopca motora posto nema sve sarafe da ga ne izbaci dok radi? Ulja nigdje nema po motoru ili haub. Znali neko do cega je:icon_question:

Kako mislis izbacuje cep.. zar nije na zavrtanje, ono polukrugom ga zavrnes :icon_question: ne kontam kako ce ga izbaciti, pa nije 20 bari pritisak u motoru :icon_rolleyes:

Član
od 2003 je u njemu i original je, ne zavrce se. Jedino kontam da je od one maske na motoru posto nije bila zavrnuta pogubili mi neki majstori sarafe pa od rada da ga ona pomjerala i da je spao:icon_rolleyes:

Član
druze nije do cepa vec vidi kakvo je stanje motora. pre bih rekao da je motor prolaufao a ne da je do cepa. otidji do majstora da malo pogleda kakvo je stanje

Član
motor je perfektan. Brate mili koliko sam ulozio u motor nesmije da ima manu :D sad sam naso cep skino plastiku pa cemo vidjet. Ovako nije uvijek izbacivo mozda jednom u 2 mjeseca :icon_rolleyes:

Član
pa vidi kad upalis motor da li duva na cep od ulja. jer nije pravilo ako uradis motor da je dobro uradjeno. proveri sve samo polako.