Isuzu Trooper 2.8 tdi slaba vuca ???

Isuzu Trooper 2.8 tdi slaba vuca ???

Član
Pozdrav.Imam dzipa,2.8 tdi intercooler i imam problema sa vucom.Turbina provjerana,bosh pumpa provjerena sve ispravno....e sad,sta mi se desava...auto kad pali,pogotovo kad je hladno,ima takav rad motora da skoro hoce da se ugasi...kad mu dodam gas,negdje izmedju 2-2,5 hiljade obrtaja pocne tresti,kao da ga nesto gusi...nakon odredjene voznje,kad se motor zagrije,radi normalno,al vuca opet jako slaba,POGOTOVO UZ BRDO...e sad bi molio savjete sta bi moglo biti...pogledat cu jos i karike,majstor kaze da bi moglo biti do njih...ovaj drugi majstor kaze da bi moglo biti i do dizni ? isto tako kad ga upalim,cini mi se da nekad izbaciva plavkasti dim,a to bi moglo biti do karika? i da,kad dajem gas u leru,skroz slabo dize obrtaje,cak i ne idu do kraja...eto,svaki savjet dobro dodje,hvala unaprijed...Pozdrav

Član
da ne jebe slučajno katalizator šta ?

a ako nije on onda veoma lahko moguće da su dizne :(

Član
U subotu vozim kod majstora da izmjeri kompresiju motora,ako je ona u redu,onda vise fkt ne znam sta bi moglo biti,pa javim...pozzz

Dizne ocisti, ako si iz Sarajeva imas ciscenje za 50-60 maraka, promijeni takodjer sve filtere ako nisi skoro, mada to treskanje, ili drzanje gasa samo na jedno 2500-3000k obrtaja, a ono malo trese, takodjer 90% upucuje na zacepljene dizne.

Član
probat cu i sa diznama...ovaj mi boshista kaze da je cak moguce i do dihtunga glave,da nije odgovarajuci...sta mislite da li bi moglo biti do toga?

MTR

Član
koja je godina taj trooper , jesi li slucajno zaboravio promjeniti filter nafte ili pregledati separator vode i goriva ( ako ga imas ) ?

Član
MTR je napisao(la):
koja je godina taj trooper , jesi li slucajno zaboravio promjeniti filter nafte ili pregledati separator vode i goriva ( ako ga imas ) ?

92'...filter nafte promijenjen,a iskreno za separator vode i goriva ne znam ni sta je,tako da ne znam imam li ga :)

MTR

Član
Zeks_ je napisao(la):
MTR je napisao(la):

92'...filter nafte promijenjen,a iskreno za separator vode i goriva ne znam ni sta je,tako da ne znam imam li ga :)

trebao bi biti postavljen sa desne strane motora uporedo sa usisnom granom , crijeva od goriva idu na njega pa sa njega na filter nafte , on ti odvaja onaj veci hamelj u gorivu i odstranjuje vodu iz goriva , njega skines i operes i nema problema , cak bi trebala na njemu da bude pumpica za gorivo