ja posjedujem ovaj model, doduse karavan, 2,0 8v je u pitanju, te prednje maske o kojoj toliko kenjaju uopste nemam, pokidana i prepravljena na mrezicu, po ovim vrucinama temperatura je 90C, jedino pri malo jacem brdu (tipa Rogoj ili slicno) temperatura zna porasti do 100C, ali kad mi je klima upaljena onda moze doci i do kljucanja....
e sad, posto nemam te maske ja sam umijesto onog plasticnog usmjeraca stavio jednu rukotvorinu, zaglavio tako da taj zrak usmijerava ka hladnjacima, tako da mi temperatura po gradskoj voznji sada biva 80C (gdje se i pali ventilator) pri stajanju na semaforima, a pri konstantnoj brzini od 60km/h jedno 3km temperatura mi spadne na 70C. U brdu mi sada temperatura ne prelazi 90C a sa klimom nije jos suspijela stici ni do 100C.
Pri otvorenom putu temperatura mi je spala i ispod 70C (brzine oko 100km/h konstantne nekih 70km)
Prema tome zaj*i te suplje oko hladjenja, to je vise ljudski nemar i lijenost da to fino srede i ustimaju...
Sto se tice udobnosti, mogu ti reci da nisam vjerovao da VW moze biti ovako udoban, narocito ova generacija (od 88 do 93), unutrasnjost takodje veoma fino odradjena a uz malo truda, izmjenu fabrickog osvjetljenja i ostalih sitnica mozes napraviti cuda....
Stabilnost auta hajd recimo tu i tamo, mislim nije to auto namjenjeno za neko divljanje (bez predhodnih modifikacija) ali je zato dosta stabilnnije od golfa 2 recimo. Ja sa svojim mogu uci u vecinu krivina sa 80km/h, dok u jace (mnogo jake sa min 45¨ uglom) ne mogu ici preko 60km/h.
Dijelova sto se tice mehanike, ovjesa i bla bla bla, nista razlicito nego golf 2, cijene tu su gdje su, imas i jeftinih imas i skupih, zavisi kako te ko prevari....
Tipa meni su na otpadu davali farove za 60KM kom, far ne valja Bogu, ali kaze lola to ti je orginal njemacki, dok je recimo nov u velasu 45KM.... znaci ima takvih jada ali toga svugjde naravno...
Po meni ovaj bibi zasluzuje svaku pohvalu, kao sto sam ti rekao udobnost me iznenadila, jer je VW poznat kao "udoban" (mislim na starije generacije vozila), a i ostalim sam veoma zadovoljan. Eventualno gledaj da uzimas auto sa malo vise opreme, tipa podizaci na svim staklima, niveliranje farova, servo, klima....
Jedino sta nemoj da ti toliku ulogu od opreme kod ovih vozila igra je ABS, jer dosta majstora kaze da je ovaj ABS koji je dolazio na ovim autima bolje iskljuciti nego ga imati, kazu da nije nesto u odnosu na sad ove, valjda neka prva žnj generacija, ali eto fino ga je imat
Nadam se da ti je od pomoci sta od ovoga