iskustva sa meganom 1.9 dci 2004

iskustva sa meganom 1.9 dci 2004

Član
kao sto naslov kaze interesuje me sve o tom autu,kakav im je motor,ovaj sto mi se nudi je presao oko 215000 km ,uvezen iz svicarske prosle god u 11 mj,servisna knjizica ,cijena mu je oko 7500 km reg do 11 mj ,i da karavan je,pa bom ako neko ima takvo auto ili cuo sta o njemu neka napise koju,;)

niko nista :icon_question:

Super Moderator
Posalji mi da vidim koji je to reno? Ja sam prije par dana prodao za 6500 takvog 2004 imao digi klimu, senzore za kisu, kozni volan i sta ja znam, sa 200000km repariranom turbinom i jos neke dijelove motora mijenjao tako da je poprilicno dobar bio.. Ono sto mu nije radilo je spricanie stakla da tako kazem :) i sirena.. Nije los auto al kad pocne da zeza zna bas da zaboli glava

Član
allroad je napisao(la):
Posalji mi da vidim koji je to reno? Ja sam prije par dana prodao za 6500 takvog 2004 imao digi klimu, senzore za kisu, kozni volan i sta ja znam, sa 200000km repariranom turbinom i jos neke dijelove motora mijenjao tako da je poprilicno dobar bio.. Ono sto mu nije radilo je spricanie stakla da tako kazem :) i sirena.. Nije los auto al kad pocne da zeza zna bas da zaboli glava

http://www.pik.ba/artikal/5397279/renault-megane-1-9-dci/
mislim da nije to taj,ovaj je iz svicarske uvezen prosle god u 11 mj,

Super Moderator
Fin je on drug, al po mom misljenju 7000 max za takvo auto jer to je nekako realno.. Timoad ga uzmes sigurno ces radi sebe uraditi servis i vjerovatno gume morati kupiti i sta ja znam sitnica se nakupi 1000KM

Član
allroad je napisao(la):
Fin je on drug, al po mom misljenju 7000 max za takvo auto jer to je nekako realno.. Timoad ga uzmes sigurno ces radi sebe uraditi servis i vjerovatno gume morati kupiti i sta ja znam sitnica se nakupi 1000KM

ice on za 7200 tako smo dogovorili ,a gume ima dobre jes da su krajem 2010 al nisu vozene dugo,ima servisna sve regularno upisivato i na 240000 ima veliki servis,jedino primjetio sam malo ko od ulja na crijevu nekom i ima neki metalni dio tu kao na spoju malo ulja mislim da je to od interkulera crijevo,neznma jel to znak da je egr zaprljan ili otvoren ostao a nedimi nista

Super Moderator
A ide li dobro? Pa dobro jbg veliki servis sebi radis ne tjera te niko ako neces :)
Cuj moguce da je nesto od intercoolera al pregledaj dobro meni je tako negdje gubio ulje pa sam turbinu morao reparirati i poslije opet nesto nije valjalo pa opet skidaj pravi i na kraju je sve ok bilo
A jos ulje zna pustati na onoj ko cijevi gdje je sipka za mjerenje ulja jer je duga a tanka pa napukne negdje pri dnu i zna baliti

Član
allroad je napisao(la):
A ide li dobro? Pa dobro jbg veliki servis sebi radis ne tjera te niko ako neces :)
Cuj moguce da je nesto od intercoolera al pregledaj dobro meni je tako negdje gubio ulje pa sam turbinu morao reparirati i poslije opet nesto nije valjalo pa opet skidaj pravi i na kraju je sve ok bilo
A jos ulje zna pustati na onoj ko cijevi gdje je sipka za mjerenje ulja jer je duga a tanka pa napukne negdje pri dnu i zna baliti

evo na ovom mjestu gdje je zaokruzeno tu se vidimalo ulja a ova slika je informativna to sam sa neta skinuo
a sto se tice potrosnje ulja ,netrosi ulje ,nesto minimalno izmedju servisa se donaspe,a fino ide ,necuje se pistanje nikakkvo,jedino neznam taj egr ventil zna biti problem pa od njega da ide i turbo ,