Inostranstvo - Bosna, postarina, carine...

Inostranstvo - Bosna, postarina, carine...

Član
Narode,
dajte iskustva ako je neko nesto narucivao izvana... Znaci konkretno me interesuju iskustva tipa, koliko posiljka putuje do BiH i posebno, da li u BH posti rasprpaju paket, da li carine sadrzaj (naravno govorim o auto dijelovima manjih dimezija tipa, hladnjak ulja, cukice, papucice isl.) i placamo li neku postarinu ovdje iako je placena pri isporuci u inostranstvu. Imam lose iskustvi od prije a nisam dugo narucivao pa me interesuje... Hvala svima unaprijed
PoZZZ

Član
prle je napisao(la):
Narode,
dajte iskustva ako je neko nesto narucivao izvana... Znaci konkretno me interesuju iskustva tipa, koliko posiljka putuje do BiH i posebno, da li u BH posti rasprpaju paket, da li carine sadrzaj (naravno govorim o auto dijelovima manjih dimezija tipa, hladnjak ulja, cukice, papucice isl.) i placamo li neku postarinu ovdje iako je placena pri isporuci u inostranstvu. Imam lose iskustvi od prije a nisam dugo narucivao pa me interesuje... Hvala svima unaprijed
PoZZZ

Pa sve zavisi koliku vrijedost stavi onaj koji ti salje meni su dosla 4 paketa iz amerike... I naplatili su mi po 9.50 KM po paketu posto je stavljena mala cijena na dijelove... I proslo je heheheh i narano tu se gleda i tezina tog paketa...

Da to stigne sto si narucio treba do 3 do 4 sedmice...
Na carini raspakuju paket da se pregleda da nema nehsto nedozoljeno!!!
Ti placas carinu drzavi nema veze to sto si vec platio ako je vrijednost veca od 100 KM.

Član
Pa nije to nista mislim ako je 9.5 po paketu.... a sta si ti imao unutra? Bas mi je bad to sto otvaraju j*ote na danasnjem vaktu sa svim scannerima i tehnickim infracrvenim pizdarijama oni ti rove paket ko u konclogoru ali eto....

Član
Hehehe pa set kvacilo,intercooler kit,izduvna grana,i johs neke sice sa time da je vrijedost toga sve ukupno 100 dolara... Tako da je proslo na carini bez problema :icon_smile::icon_smile:

Član
Ohohoh lave ima tu preko 100 dolores, ali odlicno da je proslo tako... ipak dobro ako je tako hehhee. Pa bili su poveliki paketici ako je i grana stala unutra i intercooler, predpostavljam da si narucio odvojeno..?

Član
prle je napisao(la):
Ohohoh lave ima tu preko 100 dolores, ali odlicno da je proslo tako... ipak dobro ako je tako hehhee. Pa bili su poveliki paketici ako je i grana stala unutra i intercooler, predpostavljam da si narucio odvojeno..?

Pa 2 su velika a 2 onako normalana sa tim da je sve bilo izmijesano... A grana dosala u velikom paketu i hladnjak od intercoolera a ostalo u drugim paketima.. Kvacilo cijevi od intercoolera razdvojeno u ostala 3 paketa pa nije bilo problema :icon_smile::cool:

ja bih uzimao jedan mali znakic turbodiesel ovde sa foruma u jednoga kolege i kako to ide sa bih-cro
u hrvatskoj znam i imam iskustva, nije problem, kako uplatiti novce ovdje, koliko se provizije uzima, sada mi je veliki upitnik iznad glave :icon_question: moze i pokraj :D

Član
Ma to ti nije problem moze u pismo da stane... Nek stavi u koverat i gotovo. Ja sam slao neke CDove i slicne stvari u USA bila je postarina skoro dzabe. Jedino placanje ces morati preko banke pa nece bas biti jeftino posto je druga drzava, to se raspitaj u banci.

Pa zavisi sve valjda odakle naručuješ :icon_rolleyes: Carine ima ako otvore pošiljku, ako ne, nema, također ako je označena kao poklon nema carine ili ako je niža vrijednost bude 3.5 ili 9.5KM...Meni najbrže stižu pošiljke iz Engleske putem njihovog Royal Mail-a koji je za čistu 10-ku :icon_smile: Stiglo treći dan nakon kupovine ovdje što je do sad rekord :icon_smile: Naravno pod ovim svim pričam isključivo o artiklima sa Ebay-a a za ostale načine kupovanja ne znam a ne bi ni da pokušavam :D

Član
Kako mislis samo artikli sa Ebaya? Online kupovina nije problem, nema tu nista nesigurno taj sistem funkcionise vec godinama, nije to radnja kod komsije Reufa da te hoce zavrnut za kiflu i kajmak hehehehehe Nema veze ovo sto sam ja pito odakle narucujes, nego ovdje me kod nas brine kako hoda znajuci nase marifetluke. Neki dan sam pricao sa prijateljem iz Austrije momak doso i natovario stare felge i gume da ovde uzme nove gume i ofarba i sredi... Carinici se naklatili da mu naplate carinu za to, mos mislit levata. Naravno djecko nije domuz pa im je lijepo objasnio da mu ne mogu cariniti polovnu robu na sta su oni i dalje poceli da natezu da moze i tako dalje pa je sve fino zavrsilo sa 10 eurica mita i svi sretni...

Mislim na to ne bi da pokušavam radi cijena ;) a i drugih slučajeva kakvi se mogu desit i sa Ebay-om i kakav se jest desio, pa tako, dobro pazim i tamo od koga šta kupujem ;) A za carinu rekoh već, poklon, manja vrijednost i riješen problem, ne mogu to carinit