Šta je novo?

Ask question

Ask Questions and Get Answers from Our Community

Answer

Answer Questions and Become an Expert on Your Topic

Contact Staff

Our Experts are Ready to Answer your Questions

Imola se vraća u kalendar Formule 1?

Fele

Putovanja.ba
Administrator
Učlanjen(a)
03.01.2007
Poruka
10.370
Reaction score
836
Poena
113
Starost
34
Lokacija
Sarajevo
Veb sajt
www.facebook.com
Auto
Kia Pro Cee’d
imola%202009.jpg

Već je odavno poznato da nad Velikom nagradom Italije visi upitnik jer promoteri trke nisu u mogućnosti da ispune sve finansijske zahteve Bernieja Ecclestonea.

Monca je jedna od ključnih staza u kalendaru Formule 1 i njen eventualni izostanak bio bi snažan udarac za sve navijače i poštovaoce baštine oktanskog cirkusa. Međutim, pojavile su se informacije da bi trka u Italiji mogla opstati i to na način da se nekoliko italijanskih staza izmenjuje u određenim ciklusima, a u igri su Monca, Imola i Ferrarijeva staza Muđelo.

Daniele Manca, gradonačelnik Imole, je nedavno u Londonu održao sastanak s 84-godišnjim Ecclestoneom i javno je izrazio želju da Formula 1 opet dođe na njihovu stazu.

”Želeli smo pokazati Ecclestoneu da Imola želi nazad u Formulu 1, a želimo pomoći da se i dalje održava Velika nagrada Italije”, rekao je Manca.

2006. godine je održana poslednja trka na Imoli, a Italijan je potvrdio da razmišljaju o kombinovanju staza kao što je to radila Nemačka s Nirburgringom i Hokenhajmom.

”Ecclestone nam je rekao da nikada nije želio da izgubi Imolu i da ga je sam Enzo Ferrari zamolio da održi trku na našoj stazi.”

Pregovori se vode za 2017. godinu i upravo tada ističe ugovor s Moncom, pa bi pomenuta solucija na kraju mogla spasiti Veliku nagradu Italije.
 

Porschefan

Član
Učlanjen(a)
05.12.2009
Poruka
6.060
Reaction score
1.681
Poena
113
Starost
38
Lokacija
Neum
Auto
BMW 320i 2.2
Koja tuga, u zemlji gdje je izmišljena Formula 1 nema utrka Formule 1 :( :bag:
 
shape1
shape2
shape3
shape4
shape7
shape8
Top