ima li limar u BiH koji zna skratiti bubu???

ima li limar u BiH koji zna skratiti bubu???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe ma ima majstora ali svi gotovo bjeze od takvog posla jer se kao "ne isplati"...Najbolje sam svoj majstor lagano...Izbiljezis, utegnes da se ne razleti kad uzmes cicu micu brusilicu u ruke i pocnes kratiti...Onda CO2 koji pik i stimas....Poslije moras uganjati "geometriju" da sve bude pic pic...Pa zalijes punim varom ali pazis jer var nateze situaciju...Toplota pravi deformacije na metalu...

Član
vidio sam po onim slikama kako rade ali sjebano drama, treba prvo drama obilježiti sve đe kako pa onda otpilat, pa krov moraju na 5, 6 djelova otpilat pa sastavljat. jest buba ono sranje i pomalo se zajebavat, a ja to mogu samo sjebat :D:lol:

Član
Rade to, vidjao sam takve bube po netu.

Krov spustiti i ne bi trebalo biti posebno zahtjevno, s obzirom da buba ima sasiju.

Samo jesi ti razmisljao, gdje ces nabaviti "skracenu" sajbu i ostala stakla, ko ce ti to u BIH uraditi?!

IGY

Član
VR6Boki je napisao(la):
Rade to, vidjao sam takve bube po netu.

Krov spustiti i ne bi trebalo biti posebno zahtjevno, s obzirom da buba ima sasiju.

Samo jesi ti razmisljao, gdje ces nabaviti "skracenu" sajbu i ostala stakla, ko ce ti to u BIH uraditi?!

da isto sam mislio pitati
krov i nije tesko spustiti i cak nece biti tako ni skupo kao izrada novih stakala

Član
ima takva jedna spustenog krova stoji na dobrinji vec nekih 3 godine i nikad nije zavrsena. nema stakala za tako uradjeno auto. ne isplati se. batali to

Član
razmišljo sam o staklima ali prvo krov kad bi spustio, i ja sam mislio da je jednostavno ga spustit ali kad sam vidio jedno 100 slika kako ga kidaju i spuštaju muka mi odma došla, uglavnom u sloveni neki ljudi rade šta im nacrtaš taku ti bubu naprave. ali normaluša oderu te dobro ali dobro i urade :icon_smile:

Član
meni pričo jedan ovde mehaničar,kaže imo čovjek golfa 1
i bio taj golf odlično očuvan kompletan bio ko iz fabrike,ali
bila jednom klizava cesta i on se prevrne,i samo krov ošo ništa više,
i uzeli neki majstori da urade auto da promjenu krov
i kad su sve završili da stave šoferšajbu kad ono....10cm lufta više šajbe :lol:
zavarili krov previsoko :lol:

to se i da skratiti samo će ti biti problem za stakla

Hahaha ovi sa Golfom su najbolji:lol: Ma ako imas dovoljno volje mozes to zavrsiti, normalno je da kosta...A spustanje ko spustanje nije samo odjesi na 6 mjesta i spusti...Sav se krov izmasakrira jer se mjenja ugao pod kojim stoje nosaci...Ima tu posla...Zato ti kazem da ce te svaki majstor oderati momacki...A za stakla se raspitaj kod ovih sto ugradjuju auto stakla ili eventualno mozda CNC stroj moze pomoci (ali to je onako laicki receno, nemoj uzimati za ozbiljno dok ne provjeris:icon_rolleyes:)

Administrator
Ako si iz Sarajeva, na ulazu u Dobrinju s desne strane SERVIS imas skoljku bube s skracenim krovom pa raspitaj se hoce li prodati...

Član
nismo je napisao(la):
Ako si iz Sarajeva, na ulazu u Dobrinju s desne strane SERVIS imas skoljku bube s skracenim krovom pa raspitaj se hoce li prodati...

to je ta o kojoj sam ja vec gore pisao. stoji tu vec 3 godine

Član
nisam iz sarajeva, a ako neko slučajno prođe i nebude mu mrsko, samo nek upita oće li tušnuti i za koliko :icon_smile:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.