Iftar u sarajevu???

Iftar u sarajevu???

Član
Ako znate mjesta/restorane u sarajevu gdje ima iftar, zamolio bih vas da napisete, mjesto, koliko kosta i kakva je klopa ono iz prve ruke :icon_smile:

hvala u naprijed

pozz

Član
imas par lokacija samo sto je uvek krkljanac za vreme iftara...
Ono gde se najpre isplati otici je "office food", to je onaj nekadasnji VF koreja, neogranicena je kolicina klope a uz to je jako kvalitetna, ceka se po pola sata kako bi se doslo na red. Platis 9KM po osobi, uzmes tacnu i tovaris bez ogranicenja.
Na carsiji ima nekoliko ascinica koje nude u svom programu iftare, samo sto su sa cenom malo preterali (oko 30KM) i nije neki kvalitet hrane. U hotelu Bristol na Pofalicima, ima svedski sto za 15KM po osobi, vrhunska je hrana ali je potrebno napraviti rezervaciju dva dana unapred. Imas u BBI-u na zadnjem spratu organizovani iftar, izadje te oko 20KM po osobi, mada licno nisam bas zadovoljan izborom hrane, slicna situacija ti je na zadnjem spartu "alta" trznog centra.

Na ilidzi imas restoran kod Brajlovica, Restoran u Oaza kampu i turski restoran Turkoaz koji organizuju iftare po malo jacim cenama, ali vredi otici jer nema guzve a opet klopa je na solidnom nivou.

Kada iftarim vani, ja obicno prvo odem na aksam negde u dzamiju dok se guzva razidje, omrsim se sa hurmom i vodom i bez zurbe stignem do "office fooda" nakon sto se guzva razidje.

Sretno prijatelju!

Član
imas hrasno robot stari na 5 spratu Plaza restoran iftarski meni e sad koliko je cijena i to nezz ali znam da svako jelo gore vrijedi tih para jer su porcije pravo velike i ustanes od stola sit da ne moras naredna 2 dana nista jest :icon_smile:

U Bristolu je dobra ponuda za Ramazan, takodjer ja cesto idem ''Kod Kule'' u Semizovcu, ali nisam jos isao na iftar, nego sam cuo da mu je dobar meni, a hrana mu je uvijek dobra, a nisu nesto velike cijene.
Ovo sto deez rece je isto dobro bolje je prvo na aksam, pa onda ko covjek iftariti.;)

Član
Odes na Bascarsiju ranije i potrazis nesto sto ce ti odgovarati! Mislim ako ces vec na iftar u Sarajevo onda je Bascarsija nezaobilazna! Ta atmosfera i top kad pukne je neopisivo! Barem meni, jer sam svake godine dolazio na iftar na carsiju! Jednom sam otisao u restoran na iftar i nije to to! Moja preporuka je Bascarsija!

Član
hvala na odgovorima, ma ja zivim u starom gradu u sarajevu, kad top pukne kuca mi se zatrese :icon_biggrin:, kod nas su uvjek oni standarno kucni iftari, samun, limunada, topa, dolme, kadaif itd, al eto kontali ja i ova moja raja da odemo jednom vani negdje na iftar cisto da promjenimo malo, od kad znam za sebe isti mi je svaki ramazan, hehe, pa zato sam otvorio ovu temu bas da vidim gdje se moze fino iftarit jer nikad nismo bili vani za iftar. hvala jos jednom na odgovorima. ;);) pozz