I jos jedna neserca!!!

I jos jedna neserca!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Saobraćajni udes u Donjoj Lohinji

U sudaru kamiona i putničkog vozila dvoje povrijeđenih.

U četvrtak je oko 13.00 sati, na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla, u naseljenom mjestu Donja Lohinja, došlo do sudara, u kojem su učestvovala motorna vozila kamion marke Mercedes, registarskih oznaka 117-J-402, za čijim je upravljačem bio Rifet Čaušević (45 godina) iz Kladnja i Golf "jedinica", registarskih oznaka 602 - M - 869 u kojem su se nalazili Atif (Ahmeta) Bajrić iz Donje Lohinje i Elvedin (Ibrahima) Behaderović.

Prema izjavama očevidaca do nesreće je došlo kada je golf, krećući se iz pravca Gračanice, zbog neprilagođene brzine zaplesao na mokrom kolovozu i udario u kamion koji se kretao iz pravca Tuzle. Od siline udara kamion je završio u kanalu pored puta, a i vozač i suvozač su ispali iz golfa i nakon ukazane prve pomoći prevezeni na UKC Tuzla.

- "Kretao sam se iz pravca Tuzle i sa mnom u kabini je bio moj četrnaestogodišnji sin Avdo kada sam primijetio da je vozač golfa izgubio kontrolu nad vozilom. Pokušao sam mu ostaviti što više prostora na kolovozu i skrenuo u lijevu stranu ali nisam uspio izbjeći sudar, nakon kojeg je kamion završio u kanalu. Ja i sin zadobili smo lakše ozljede, jedino što se on malo više uplašio", kazao nam je na licu mjesta vozač kamiona Rifet Čaušević.

(Foto: Vozač kamiona sa sinom)

S obzirom da su oba lica koja su se nalazila u golfu prevezena na UKC Tuzla ne zna se ko je od njih sjedio za upravljačem, a prema riječima mještana Elvedin Behaderović kupovao je golfa od Atifa Bajrića i krenuli su na probnu vožnju.

Saobraćaj je na magistralnom putu M-4 Doboj-Tuzla bio obustavljen nekoliko sati, a uviđaj na licu mjesta su izvršili službenici Policijske stanice Gračanica.

Preuzeto sa gracanica.net

Član
cim padne kisa svi nesto podivljaju... il ne znaju kako kontrolisat auto po mokrome il sta vec... SMANJI GAS, budi p...ka al SMANJI GAS duze ces zivjet... to im je moj savjet :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.