Hyundai i10 Sport

Hyundai i10 Sport

Putovanja.ba
Administrator
115575-hyundai%20i10%201.jpg

Hyundai je nemačkim kupcima ponudio novo ograničeno izdanje nove generacije svog najmanjeg modela i10.

Automobil je nazvan Hyundai i10 Sport Limited Edition, a radi se o seriji od 300 komada za nemačko tržište i po ceni od 14.900 evra po primerku.

115576-hyundai%20i10%2011.jpg

Kako bi opravdao dodatak Sport u imenu, Hyundai je ovaj automobil opremio izmenjenim prednjim branikom, setom novih pragova, zadnjim branikm sa donjim delom u obliku difuzora, zadnjim krovnim spojlerom, kompletom 17-inčnih alu točkova, trkačkim trakama i natpisom "Hyundai i10" na bokovima.

115577-hyundai%20i10%20111.jpg

To nije sve, jer je i10 Sport Limited Edition za 20 mm niži od standardnog modela, a ima i dvobojnu, crveno-crnu unutrašnjost, kožni volan sa grejanjem, audio sistem sa CD plejerom, USB port, kao i opcionu Pioneer navigaciju.

Pod haubom je 1,2 litarski benzonac sa 87 konja, dok ubrzanje do 100 km/h traje 12,3 sekunde.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Član
Ja ne znam gdje je tu sport sa 1.2 motorom i 90 konja :D pogotovo za to ubrzanje koje traje 12 svjetlosnih godina :D

Može se tako naći i "sporcka" kanta za smeće, crvene je boje sa bijelom crtom po sredini i na poklopcu piše SPORT, kad se gurne niz brdo postiže zavidne performanse u suradnji sa silom teže.

Danas se oznaka sport koristi u trgovačke svrhe, a namjenjena je za novu hibridnu omladinu koja inače "sporcko" auto koristi za odlazak do omiljenog šoping centra, a pretežno znači da sporcki paket opreme sadrži veliki lcd display i priključke za i-pod, i-phone, i-racku i da sam čita prometne znakove pokraj ceste. :D