Honda osvežava Civic za Evropu

Honda osvežava Civic za Evropu

Član
1384758428_16.jpg

Nakon radikalne prethodne generacije Civica, Honda je razočarala neuspelom evolucijom dizajna na aktuelnom modelu. No, strasti su se stišale a japanska kompanija nastoji da izvuče najbolje što može iz aktuelne generacije kompaktnog hatchbacka.

Tako je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu početkom septembra predstavila osveženi Civic, uz istovremeno predstavljanje karavanske Tourer verzije. Osvežavanja su se svela na rekalibrisani elektro-servo sistem upravljanja, amortizere, nagib zadnje osovine i drugih detalja nevidljivih spolja.

Ove modifikacije su nastale kao odgovor na prigovore i zahteve klijenata , kao i povratnih informacija sprovedenih iz Svindon baze Honde u Velikoj Britaniji.
1384758428_50.jpg

Vizuelno, prednji branik je dobio klavir crni umetak na oba branika, novi je dizajn aluminijumskih naplataka, beli konac na sedištima, oslonac kolena, tu su aluminijumski umeci i drugo.

U ponudu se uvodi Advanced Driving Assist paket sistem, dostupan uz doplatu od 600 evra. Njegova uloga je asistiranje vozaču tokom vožnje prepoznavajući saobraćajne znakove, nadgledajući nepregledne uglove karoserije, kolovozne trake i aktivnog sistema kočenja.

Početak prodaje 2014 Honde Civic počinje u januaru 2014. godine.
1384758428_82.jpg

Član
Izgled i moze proci i u ove prije i u ove nove ali vjesanje ako su ostavili kao u predhodne civic je katastrofa :banghead: tvrda i nazad su izbacili neovisno vjesanje sto su stavljali prije na honda i ubacili onu "žinju" nazad i vise nije neovisno vjesanje nazad i pogorsalo im se drasticno lezanje na cesti i dolazi do proklizivanja u krivinama, a sve to su stavili radi jeftinije proizvodnje i lakse izrade, i ove novije honda vise ne izgledaju kao prave sportiste jurilice nego kao "obicna" auta u odnosu na prije gdje su bile manje, nize i dosta nize teziste sjedenja je bilo prije ili kako kazu low profile cars su bile prije... Bas pise da su nesto radili kao radili na amortizerima i nagibu zadnjih tockova vjerovatno zbog tog loseg lezanja u prethodne, ali ako su opet ostaviti ono vjesanje sa onom "žinjom" nazad (ovisno vjesanje) onda cisto sumnjam da ce biti neka drasticna promjena

Meni iskreno samo zbog lezanja se ne svidjaju i zato sto vis nisu kao prije sa izgledom nego su dosta velike i visoke, unutrasnjost je dobra i izgled moze proci samo da su isli na prijasnji stil low profile car i osjecaj kao da sjedis u kartingu i na cesti :D sada su kao da sjedis u nekom kobiju, odignut dosta od ceste sic i takav osjecaj pruzaju :p Ja mislim da su zbog toga dosta slabije prodavane nego prethodne honda civic....

Ja iskreno kad bi uzimao samo onda one starije civic jer su ove nove bas promasaj u odnosu na ove prije...