Ovako,ja imam Civica ed7,dakle 4. generacija (88.91.)
Odma da velim boljke,ne toliko dostupnosti dijelova koliko njihova skupoca,ali je zato kvalitet na nivou sa cijenom. Dalje,limarija skoro svake je trula na obrvama,moj primjerak je bio mozda najunisteniji civic u bosni,ali pod mu nije ni trunke truo :S Jos jedna ne mana,nego nedostatak kad zivis na nasem podrucju je nepoznavanje majstora ovih automobila,al je zato tu Honda community,tu smo da si pomazemo i ako nadjes nekog Hondasa majstora rijesio si sve muke
Dalje,prednosti,prednosti su sve ostalo,ako volis sportski nastrojena auta Honda je onda za tebe,nizak polozaj sjedenja,odlicna ergonomija,jednostavno osjecaj vozit Hondu je meni osobno najbolji od svih auta tih godina i te klase,pa i sire (jer ja preferiram stara auta). Kvalitetni motori koji ako nisu ubijani mogu te sluzit koliko hoces,nedostatak hondinih motora je svakako slab okr moment,ali zato jednom kad nabijes obrtaje taj ne staje
mala potrosnja cak i jacih motora,kod mene je bio d16a6 115 ks motor ,a uzimao mi je na ovorenoj 6-7 litara i to necemo rec da se stedilo nesto previse. A prije mi je d13b1 sa 75 ks i taj nije uzimao jbt nista,nevjerovatno.
Dalje,sto se tice vjesanja,duple vilice naprijed,nezavisan ovjes nazad,odlicno lezanje,cak i onog najslabijeg modela,tog 1.3.
Kazem ja kao ljubitelj sportske voznje i auta naklonjenih istoj sa Hondom sam malo je rec prezadovoljan,prosto je obozavam i svakom bih je toplo preporucio.
Ako imas kakvih konkretnih pitanja,pitaj brate