hitno fiat punto

hitno fiat punto

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ljudi pitanje iz usluge radi se o fiat punto 1.2 elx oprema 2001 godiste desilo se da se ugasio normalno po zavrsetku voznje i kad se krenulo da upali gori lampica elektronike nece da upali vergla ali nepali majstor u ovlastenom servisu rekli da je do kljuca i narucen je novi kad nije do toga jer su rekli da je do koda u kljucu sad nezz svaki mi savjet treba

Član
Fiat krs :D Ev me ko oni spameri.

Pa vjerovatno su ti sad ok rekli, da je do koda u kljucu. Nekako to ima logike, da ga ne pozna procesor u autu i nece da upali - to mu je ona zastitna blokada. Jel imas rezervni kljuc, jesi li njim probao? Znam kad smo probavali vaditi iz kljuca chip onaj, isto tako vergla auto, al nece da sastavi dok chip ne vratis. E sad ak ti ne radi ni rezervni, ne znam jel se moze desiti da se sistem dekalibrisao?? :icon_question:

Početnik
da li ti gori lampica code kljuca...:icon_question:

ne mora znacit da je do coda...moze bit i senzor paljenja....mislim da se nalazi negdje oko zupcastog remena...

da nije ta zica sto povezuje taj senzor pukla ili slicno...:icon_rolleyes:

gori lampica od kljuca mislim koda rezervni kljuc nije pomogao a nije ni novi naruceni iz italije pomogao jer je majstor bio sto posto siguran da je do njega i pitali ako je tako platit ce se novi kljuc ispostavilo se da nije i sad trazi oko 300 km i za taj novi kljuc sto je porucio

Početnik
e to tinje dobro,izgleda da taj majstor nema veze s vezom...ne mogu dva kljuca zakazat istovremeno,,,:icon_rolleyes:

imas li crveni kljuc..:icon_question:

bravof je napisao(la):
e to tinje dobro,izgleda da taj majstor nema veze s vezom...ne mogu dva kljuca zakazat istovremeno,,,:icon_rolleyes:

imas li crveni kljuc..:icon_question:

nezz uglavnom znam da ima znaci dva sto su dosla uz auto + jedan ovaj novi naruceni i nijedan nece

Početnik
moj ti je prijedlog da ti neko provjeri taj senzor paljenja,nekidan se isti problem desio jednoj djevojci u jutro ustala i htjela na posao i nije mogla upalit,vergla a nece...i bio problem u tom senzoru,,,pomjerio se iz svog lezista..

Član
Imao sam ja mk1 i palila mu se lampica od kljuca skoro stalno , vozio godinu samo zamjenio mi majstor neki BENDEKS ili sl.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.