H7 u maglenjake (H3)

H7 u maglenjake (H3)

Legend
¸Pozdrav

Imam maglenjake, u njih idu sijalice h3, uzeo sam xenon set h7 pa me interesuje jel se to moze upasovati, sto se sijalice tice, to nije problem, nosaca i ostalog, ali me interesuje kakva je procedura sto se struje tice..

Član
sve je to isto samo leziste izmedju H3 i H7 je razlicito. po meni je potpuni promasaj staviti xenon-e u maglenke, jer je vidljivost sa xenon-ima u maglenkama puno manja nego sa obicnim sijalicama ali prepostavljam da je kod tebe u pitanju sminka vise nego funkcija onda ti stavi

Član
nije vecinom nego jesu razlike u lezistima...... H3 i H7 imaju potpuno razlicita lezista

evo i slike

H7
499.jpg

H3
0000_PIAA_Replacement_Bulb_for_005_Xtreme_Lamp_--.jpg

Član
Može se normalno postavit... ali kao što ti je rekao emirEX_sa razlika je samo u džekovima, nađeš kablove i riješio si problem. Sve ostalo se isto montira.

p.s. Daj mi nađi gdje da kupim maglenke te kao kod tebe, jaran mi oči izvadi da mu nađem, nigdje po oglasima nema ;)

Član
ja imam i u duga,kratka i maglenke...... samo pazi ako ima ona kapica sto bude u samom faru,moze sijalica doci do tog lima......a vidljivost je bolesna....

Legend
hvala vam na odgovorima..
problem je sto nije samo pitanje sminke, vec se ni na ovim sijalicama nista ne vidi kad se upale maglenjaci, ne znam sto, predpostavljam da je do instalacije, maglenjaci se i onak rijetko pale, a ovo ce dobro doci, kada je bas nepregledno noci ili sto je emir rekao zbog sminke..

sad me malo ivica zaintrigirao sto se tice duzine sijalice, to cu morati provjeriti samo, inace na maglenjacima nosaci su neso chunirani, pa je trenutno postavljena sijalica i zaliveno nekom diht masom i to stoji tako.. tako da kad ubacim ove sijalice, morat cu skontati neki fazon da stoje na mjestu i da ne ulazi voda.. to cu vjerovatno sa strucnjakom emirexom vidjeti i sto se instaklacije tice (on se voli igrati oko toga)..

a u medjuvremenu sam narucio bi xenon set, tako da cu biti pod full opremom sto se toga tice :D

IGY

Član
bolje bi bilo kad mo nasao zute sijalica pa da stavis u maglenke, po meni veca sminka a i ucinkovitije je sto se tice magle :D

Član
IGY je napisao(la):
bolje bi bilo kad mo nasao zute sijalica pa da stavis u maglenke, po meni veca sminka a i ucinkovitije je sto se tice magle :D

potpis...i moje misljenje je da bi na duju bolje sjele zute...

btw. keno...samo u nosacima i u dzeku je problem...da se to prepraviti...kad postavis poslikaj nam...

sretno...;)

Legend
ma vidjet cu da skontam nesto, hvala svima u komentarima..

na h7 koliko sam vidio su obicni dzekovi (oba muska) a ovamo na h3 jedan dzek je muski, jedan zenski, pa cu oba prebacit na zenske i probati, nadam se da ce biti ok, samo mislim da bi bilo dobro stavit neki relej i za instalaciju za maglenjake, ipak stara je 20 god..

IGY

Član
bez releja ni ne pomisljaj
iz iskustva govorim, spalice ti se ili instalacija, ili rucica od dugih ili prekidac nesto ce da rikne u vrlo skorom vremenu
meni na sivoj dvici sve izgorilo :D skupo platio iskustvo ;)

Legend
ja imam onaj relej njegov fabircki sto dodje, on se samo "utakne" u instalaciju, cini mi se da je oznaka 19e, medjutim imam osjecaj da je jaca struja na lijevoj nego desnoj maglenci (vjerovatno jer je lijeva bliza acu)