H7 Sijalice

H7 Sijalice

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Cao, dali mogu ove sijalice (H7 8500K 100W ) u mogu punta...dali odgovaraju sto se tice snage? Fiat Punto 1.2 16v Sporting 2003god.

Član
55w ti je i halogen mislim i xenon od 55w ide bez problema i ima bolju vidjljivost od onog sa 35w ali xenon sa 35w je osjetno jeftiniji...znači ili 55w ili 35w xenon...

Član
halogen ti je 55W, ja imam xenon od 35W i prezadovoljan sam vidljivoscu.. xenon od 55W je za malu nijansu jaci ali i skuplji...

Član
ahaa, hvala puno...znaci ovaj jedan levat sto mi je rekao "jarane ta od 55w je smece ofo' ono'" da ga ne slusam...ne vidim najbolje sa ovom zutom, imam jedno oko pa me na duzim relacijama zaboli od zute sijalice glava, a na bijelim mi je super, zato pitam, thx ljudi.

Član
Imam na jednom autu 35w xenon na drugom 55w i razlika je osjetna mada je sasvim dovoljan i ovaj od 35 w u odnosu na halogen...Ako nećeš žutu boju traži 5000k bjela svjetlost, 6000k je nešto između bjelog i plavog a 8000k je preplavo...4300k je između žutog i bjelog (daju najbolju vidljivost), ali ako ti žuto smeta ili 5000 ili 6000 ;)

Član
Imam na jednom autu 35w xenon na drugom 55w i razlika je osjetna mada je sasvim dovoljan i ovaj od 35 w u odnosu na halogen...Ako nećeš žutu boju traži 5000k bjela svjetlost, 6000k je nešto između bjelog i plavog a 8000k je preplavo...4300k je između žutog i bjelog (daju najbolju vidljivost), ali ako ti žuto smeta ili 5000 ili 6000 ;)
PS zašto mi dupla postove stalno :icon_question:

Član
darko13 je napisao(la):
PS zašto mi dupla postove stalno :icon_question:

Server is gone Crazy, like B. Marley said...Dont worry about a thing couse every little thing is gonna be allright...:) hvala na pomoci raja.....

Član
A reci mi jel ima bi-xenon za punta mk2..ili se mora dodatno uzeti jos jedan ballaster i sijalica tj. komplet?

Član
damirchek je napisao(la):
A reci mi jel ima bi-xenon za punta mk2..ili se mora dodatno uzeti jos jedan ballaster i sijalica tj. komplet?

na tom putu su ti razdvojeno dugo i kratko svjetlo, h7 je u kratkom a h1 u dugom

Član
cek ba... jel ti hoces pravi xenon ili samo one plave sijalice (tzv. xenon look) , moj ti je prijedlog... ako hoces obicne plave sijalice da ih ne stavljas... imao sam ih i za izginuti po kisi... xenon je oko 100 KM ali znas zasto si dao pare i rahat si sa sijalicama godinu dana (ja evo vec godinu i po i ne daju znakove istrosenosti jos) ;)

Član
GOLF TZ je napisao(la):
cek ba... jel ti hoces pravi xenon ili samo one plave sijalice (tzv. xenon look) , moj ti je prijedlog... ako hoces obicne plave sijalice da ih ne stavljas... imao sam ih i za izginuti po kisi... xenon je oko 100 KM ali znas zasto si dao pare i rahat si sa sijalicama godinu dana (ja evo vec godinu i po i ne daju znakove istrosenosti jos) ;)

tope se dzekovi farova od tih sijalica, na dva auta sam do sada vidio
znaci minus je tu, i minus je sto su ***** od sijalica, bas kako si i rekao, po kisi pogines kako hoces, umjesto da dobijes na vidljivosti ti gubis

Član
ArminM je napisao(la):
GOLF TZ je napisao(la):

tope se dzekovi farova od tih sijalica, na dva auta sam do sada vidio
znaci minus je tu, i minus je sto su ku*ac od sijalica, bas kako si i rekao, po kisi pogines kako hoces, umjesto da dobijes na vidljivosti ti gubis

Stavio sam XENONE H7 6000K...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.