GOLF TZ je napisao(la):bolje nemoj, moze ti istopiti sjenila ili jos gore zapaliti instalaciju...
darko13 je napisao(la):Imam na jednom autu 35w xenon na drugom 55w i razlika je osjetna mada je sasvim dovoljan i ovaj od 35 w u odnosu na halogen...Ako nećeš žutu boju traži 5000k bjela svjetlost, 6000k je nešto između bjelog i plavog a 8000k je preplavo...4300k je između žutog i bjelog (daju najbolju vidljivost), ali ako ti žuto smeta ili 5000 ili 6000
PS zašto mi dupla postove stalno :icon_question:
damirchek je napisao(la):A reci mi jel ima bi-xenon za punta mk2..ili se mora dodatno uzeti jos jedan ballaster i sijalica tj. komplet?
GOLF TZ je napisao(la):cek ba... jel ti hoces pravi xenon ili samo one plave sijalice (tzv. xenon look) , moj ti je prijedlog... ako hoces obicne plave sijalice da ih ne stavljas... imao sam ih i za izginuti po kisi... xenon je oko 100 KM ali znas zasto si dao pare i rahat si sa sijalicama godinu dana (ja evo vec godinu i po i ne daju znakove istrosenosti jos)
ArminM je napisao(la):GOLF TZ je napisao(la):cek ba... jel ti hoces pravi xenon ili samo one plave sijalice (tzv. xenon look) , moj ti je prijedlog... ako hoces obicne plave sijalice da ih ne stavljas... imao sam ih i za izginuti po kisi... xenon je oko 100 KM ali znas zasto si dao pare i rahat si sa sijalicama godinu dana (ja evo vec godinu i po i ne daju znakove istrosenosti jos)
tope se dzekovi farova od tih sijalica, na dva auta sam do sada vidio
znaci minus je tu, i minus je sto su ku*ac od sijalica, bas kako si i rekao, po kisi pogines kako hoces, umjesto da dobijes na vidljivosti ti gubis