Guma!!imal' joj pomoci??

Guma!!imal' joj pomoci??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Kupio sam dvije gume ljetnje sava i odem vulkanizeru da mi namontira na 2 alu felge i jedna guma malo rasjecena sa strane oko 0,5 cm.Ja sam lijepio do sad 2 puta onom injekcijom kod vulkanizera ali odozgo,kaze on ne moze kad je sa strane???Moze li necim bar malo da drzi da se provozam koji krug

Član
sve moze drug, samo nije bas preporucljivo, ali ja sam na kamionu jednu gumu ljepio, isto pored pukla, i u PGL Protect Lukavac ljudi zalijepe, i sad drzi, ima vec godina...
ne znam odakle si, nadji nekog ko ih protektira, i rijesit ce ti to;)

Član
ima u blizini prodaju protekt gume valjda ih oni i rade pa kad budem prolazio pitat cu.Sada mi nesto drugo pade na um moze li se ubaciti unutrasnja jer gume se nece vozati puno 10-15 dana i to je to:icon_question:

zalijepit cu je ja da se neprimjeti s garancijom :D tvoj prijedlog je ok...samo prije montaze unutrasnje gume zalijepi manju fleku iznutra da nerasijeces unutrasnju kad je ubacis

Član
AldinShpura je napisao(la):
zalijepit cu je ja da se neprimjeti s garancijom :D tvoj prijedlog je ok...samo prije montaze unutrasnje gume zalijepi manju fleku iznutra da nerasijeces unutrasnju kad je ubacis

ne primijeti se ono ali kad se napuse odmah vidis gdje je,kad si daleko jbg cime je zalijepis ako nije tajna.Znaci moze unutrasnja hvala na potvrdi;)

Član
Može definitivno,znam ja primjera kad je sa strane guma bila probušena nožem i sutradan napravljena.

_vwfan_ je napisao(la):
AldinShpura je napisao(la):

ne primijeti se ono ali kad se napuse odmah vidis gdje je,kad si daleko jbg cime je zalijepis ako nije tajna.Znaci moze unutrasnja hvala na potvrdi;)

vulkanizira se (vruca fleka,sirova guma pod peglom nekih 30ak min) s vanjske strane i ide s unutrasnje strane fleka min. 30x30mm...nesmije izbaciti bubreg

Član
peugeot206 je napisao(la):
baci to da ne ubijes koga.
Potpis! Da ne ubijes, sebe, pa tek onda nekog drugog...Ako je tako rasijecena kako si rekao nema od nje nista, kako je god zalijepis to vise nije guma...Al ako kazes da planiras 10-15 dana vozat, onda ne vidim zasto se peglati sa flekama i ostalim koje ce opet kostati, dodas jos malo novca i kupis druge polovne,al ipak ok gume... :icon_rolleyes:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.