Grijanje

Grijanje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam siguran gdje da postavim pitanje nego pod razno ?!?!?!
Opel corsa B '95.g. 1200i

Ovako...
Bez obzira kao mi radilo grijanje u autu, prednja sajba skroz zamagli (nije bas skroz ali to sto ne zamagli je neupotrebljivo, donji dio oko 10-15 cm od dna sajbe)......
Toplo ili hladno u autu ludnica, ako otvoreim prozor onda se razbistri ali i duva ili kisne zavisi kakvo je vrijeme.....
Koristio sam razne krpe, ubruse i kojekakve gume za brisanje ali sve to dosadi ......
kako rijestiti problem..... ako trebaju jos kakvi podaci prilozit cu......

Hvala

neznam sta sa malim hladnjakom...... mislim sta da pogledam.....
auto grije ali moram otvoriti prozor da bi izbistrila stakla.....
to za vodu u ventilaciji cu da provjerim... nisam ni razmisljao o tome......

Član
imas mali hladnjak koji se nalazi iza glavne konzole sa instrumentima. najcesce on popusti i kapi vode dodju na ugrijanu cijev i dodje do isparavanja koje se jedino moze primjetiti na staklu zato ti i magli. to obavezno provjeri.

Član
Ako ti se do desava stalno vjerovatno ti curi mali killer. Ako se desi samo kad tek upalis grijanje pa nakon nekog vremena prestano onda ti mozda ulazi kisa.

Član
druze, moze bit i jos jedan problem, jel ti ukljuceno da uzima zrak iz kabine...zna i to bit, nedostatak hladnog zraka u kabini prouzrokuje zamagljenje...

Probavao sam i to da prebacim da vrti vazduh u autu al' nije ni to (inace stalno drzim da vazduh ulazi iz vana)......
Prvjericu to za mali hladnjak, sve mi smrdi da je to u pitanju.....
Ljudi hvala, nisam ocekivao ovoliki odziv........

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.