Grijanje sijedista

Grijanje sijedista

Član
Imal ko kakav savijet,neradi mi grijanje u vozacevom sijedistu,suvozacevo o.k frcera,ali moje nece,odakle da se krene sa pregledom(osiguraci o.k,dzekovi o.k):icon_question:,dal je moguce da je u sijedistu nesta raskopcano ili pregorilo...:icon_rolleyes:

Član
ispo onaj konektor ispod sjedista,. il je rikno grijac
samo pazi imas dva ta konektora mozda i vise jedan je od zracnog pa ako ga iscupas blinkace ti na tabli dosadno

Član
sema911 je napisao(la):
ispo onaj konektor ispod sjedista,. il je rikno grijac
samo pazi imas dva ta konektora mozda i vise jedan je od zracnog pa ako ga iscupas blinkace ti na tabli dosadno

E dobro si ima ispod sijedista ispod patosa,jedna kockica metalna,dzek je solidno skopcan malo je bilo oksidiralo,osictio sam cak sam i otvoro tu malenu metalnu kockicu,sve mi dijeluje da je uredu,jedino moze biti da je grijac samog sijedista otiso :icon_sad:

http://www.passatworld.com/forums/archive/index.php/f-61.html

Legend
Koje je auto u pitanju? ako ispod sjedista nema relej. znaci da je u samom prekidacu, ovo govorim iz razloga jer takvi prekidaci znaju cesto da pregore... ;) ako ti je isti konektor na oba prekidaca, prebaci taj od suvozaca i probaj tako radi li... ;)

Član
upitanju je passat 5,ispod sijedista nema releya ali ima ispod ko naka kutica ni nalik releyu,a prekidace sam prebacivo i nije do njga:icon_smile:

Legend
dino_ze2 je napisao(la):
upitanju je passat 5,ispod sijedista nema releya ali ima ispod ko naka kutica ni nalik releyu,a prekidace sam prebacivo i nije do njga:icon_smile:

ostaje onda samo osigurac ili sami grijaci... nema treceg... ;)

Član
Osigurac nije,provijereno,samo ostaje grijac u sijedistu,al imam u planu ovi dana rastaviti sijediste i vidjet sta je..;)

Legend
dino_ze2 je napisao(la):
Osigurac nije,provijereno,samo ostaje grijac u sijedistu,al imam u planu ovi dana rastaviti sijediste i vidjet sta je..;)

u pitanju je klasicna deka kroz koju ide "zica" koja je u stvari sam grijac, vidi da nije gdje u prekidu, zna se desiti... ;)

Da ne otvaram novu temu

Imam jedan vec odavno problem....Bio sam kod pustih tkz elektricara je ovo je ono ali opet ostaje problem nerjesen :icon_cry:
A to je da kada upalim grijanje sica bez obzira vozacev ili suvozacev desava se NISTA
Znaci kad se Potenciometar topline okrene od 1-5 rele "okine" ali grijaci ne reagiraju,negriju...:icon_rolleyes:
Hm,zanima me zbog cega??
Struja dolati do njih??
Ako imate pametni rijesenja pucajte!!!:icon_question:

Hvala....

Član
ako struja dolazi do samog grijaca,onda su ti grijaci u sicu,il raskinuti negdije,il totalno otisli,evo ti link pa pgledaj kako to izgleda i moguci uzrok,
http://www.passatworld.com/forums/archiv.../f-61.html