Grijaci-Astra G

Grijaci-Astra G

Član
RE: Grijaci-Pomoc

Barem to nije skupo, da ti netko provjeri Grijace. Jednostavan postupak jos ako odes u malo bolji servis oni su u mogucnosti da ispitaju i stanje grijaca. Jer nemora znacit ako grijac pokazuje neki otpor da je to ustvari ispravno (mozda je izgubio jacinu).

Pozz

xrx

Član

menso je napisao(la):
kod mene se upali ta zuta i nakon minutu ma ni ne izadjem iz garaze ugasi se odma ili ako malo jace dodam gas ugasi se odma nakon 5 sec. a jesu glupi opelovci valja pola motora skinut da se dodje do grijaca ccc...al sta cu valja otici....

Ako ti je otisao grijac onda ce ti prikazati 100%. Cak i ako ti crkne jedan kao meni upalit ce ti bez problema... da nije nesto drugo?
Svasta tu moze biti pocev od akumulatora, anlasera, pa sve do bosch pumpe koja je kod tebe problematicna (proguglaj VP44 bosch pa ces vidjeti). Jel ti sporo vergla kad ga palis, cuje li se nesto da grebe i skripi kad ga palis, gasi li ti se tokom voznje. Mislim da ti je to akumulator oslabio, to ti je najlaske provjerit...sumnjam da su grijaci

Član

xrx je napisao(la):
menso je napisao(la):
kod mene se upali ta zuta i nakon minutu ma ni ne izadjem iz garaze ugasi se odma ili ako malo jace dodam gas ugasi se odma nakon 5 sec. a jesu glupi opelovci valja pola motora skinut da se dodje do grijaca ccc...al sta cu valja otici....

Ako ti je otisao grijac onda ce ti prikazati 100%. Cak i ako ti crkne jedan kao meni upalit ce ti bez problema... da nije nesto drugo?
Svasta tu moze biti pocev od akumulatora, anlasera, pa sve do bosch pumpe koja je kod tebe problematicna (proguglaj VP44 bosch pa ces vidjeti). Jel ti sporo vergla kad ga palis, cuje li se nesto da grebe i skripi kad ga palis, gasi li ti se tokom voznje. Mislim da ti je to akumulator oslabio, to ti je najlaske provjerit...sumnjam da su grijaci
akumulator nov novcat, prosle godine kupio novog, alternator puni jer kasnije, drugo ili svako dalje paljenje pali ko mina, kad vergla brzo vergla, ne gasi se tokom voznje u zivotu mi se nije ugasila...

xrx

Član

menso je napisao(la):
xrx je napisao(la):
menso je napisao(la):

akumulator nov novcat, prosle godine kupio novog, alternator puni jer kasnije, drugo ili svako dalje paljenje pali ko mina, kad vergla brzo vergla, ne gasi se tokom voznje u zivotu mi se nije ugasila...

Poslije pali normalno zato sto se motor ugrije i lakse moze da se pokrene (toplija nafta u startu).
Nista, provjeri onda grijace. Ako su ti oslabili najbolje je da ih sve promjenis jer ce ti i ovi ostali oslabiti ili otici zbog tih koji nisu dobri.
Ako bude opet isto onda gledaj jeftine stvari tipa filter nafte, anlaser i slicno

Član

Evo posto forum nije radio ovih dana da vas obavijestim i da se zna kakvi su i gdje su grijaci na ASTRI G za ubuduce kome bude trebalo...znaci do grijaca je bilo zato je tesko palila tri nisu radila na jednom sam grijacu palio, kako nezz ni sam, evo kupljeni su sva 4 nova 30 KM po komadu i 10 zamjena ode 130KM ko nista...:icon_confused:
Evo slika znaci smjesteni su prema kabini ispod cijevi od turbine zaokruzeni su na slici ovdje da se vidi dva se ne vide od cijevi mrsko mi bilo skidat cijev ponovo i prljat ruke...

evo ovo su oni stari.

Član
ArminM je napisao(la):
dobro je to,radio ti je makar jedan,kod mene nije ni jedan:icon_sad::icon_sad:
hehe djavola dobro valja hevtu lomit ledja za grijace sve 4 sam joj uradio al haj sad barem znam sta imam, kad si ti devero s grijacima...

Član
menso je napisao(la):
ArminM je napisao(la):
dobro je to,radio ti je makar jedan,kod mene nije ni jedan:icon_sad::icon_sad:
hehe djavola dobro valja hevtu lomit ledja za grijace sve 4 sam joj uradio al haj sad barem znam sta imam, kad si ti devero s grijacima...

kad su poceli minusi,padale su temperature,i radio sam veliki servis,pa sam sasvim slucajno rekao da mi se provjere i grijaci,i gle cuda,ne radi niti jedan,,a palilo je auto:icon_biggrin: