RE: Grijaci-Pomoc
Kod mene je Astra G ali 1.7 DTI i grijaci su sa gornje strane motora prema kabini. Povezani su zicom i onako lice na nekakve male duguljaste osigurace (jbga ne mogu sad naci bolji opis).
Ne bih savjetovao da sam to diras iz vise razloga. Ako ti je otisao jedan od njih (ili vise), kad upalis auto ukljuci ti se zuta lampica sa autom i kljucem (ugasi nakon par minuta voznje) . Spoji na dijagnostiku i mora pokazat gresku (prvi razlog da ides majstoru). Dalje, grijaci su malo zavuceni pa ces morat otkaciti par cijevi za zrak i skinuti elektroniku bosch pumpe sa motora. To su osjetljive stvari, pogotovo ako ne znas kako izgledaju grijaci (bez uvrede

) i to je drugi razlog sto trebas ici majstoru

. Treci razlog je jednostavan - oni znaju koji tacno grijaci tebi trebaju, ali tu se pazi jer dosta majstora ce te pokusat zaje**t i staviti ti neke jeftinjake a naplatiti kao da su orginali . Pogledaj dobro te nove grijace prije nego ih ugradi. Moraju biti iste duzine kao i iste oznake... Onako laicki gledaj da su isti po oznakama inace idi u neku radnju pa kupi koje ti trebaju, neces se pokajat
Meni recimo prikazuje tu istu gresku ali je vjerovatno otisao samo jedan grijac jer mi je jutros na -12 upalio ko da je +30 napolju.