Grijac zadnjeg stakla

Grijac zadnjeg stakla

Zamolio bih vas za pomoc u vezi grijaca zadnjeg stakla... dakle, kad ukljucim prekidac grijaca zadnjeg stakla, ne pali mi se lampica u kontrolnoj tabli... provjerio sam sijalicu, ispravna.. osigurac od grijaca 30A isto ispravan... na prekidacu fabricki ima dovedene 4 zice: crno-plava, smedja, bijelo-zuta, i dvije bijele zice (deblja i tanja) pod jednom zabicom...

crno-plava - osvjetljenje prekidaca
smedja - masa
bijelo-zuta - neki stalni "+" neovisan o prekidacu
dvije bijele zice - nema nikako napona na njima

Moze li mi neko reci da li audi ima relej grijaca zadnjeg stakla jer ja nemogu nikako da ga nadjem i kako da provjerim ispravnost grijaca zadnjeg stakla? Hvala ;)

Član
uzmi unimer, stavi na otpor, stipaljke na jedna i na drugi kraj ako ima otpora grijacu su ispravni ;)
kod dvojke nema releja za grijace, a za audija ne znam predpostavljam da nema :icon_biggrin:
meni se bila prekinula zica prija kutije osiguraca pa sam sve bio raskopo dok nisam pronaso gdje je pukla, korisni su grijaci zadnjeg stakla u ovim hladnim danima itekako :cool:

izmjeri koliki je otpor na zajbi tj. dali je grijac u kratkom spoju neovisno o prekidacu ako na unimjeru pokazuje da ima otpora znaci da su one zice ok ( ne mora znacit da su sve ok ) moze biti da jedna ili dvi ili cak sve u prekidu osim jedne i on ce pokazivati da je sve Ok
ako nemas unimjera onda spoji na zivo 12V na grijac malo baci snijega na sajbu ili dobro nadiši pa ces tacno znat koja radi akoja ne

a ako hoces da provjeris instalaciju brifer od 12V u ruke i na on stopice postavi upali prekidac ako brifer ne svijetli probas onda stavit drugi prekidac pa s njim isti postupak napravi mada tu ima kolko hoces kombinacija al eto MRZNI se dok ne napravis :lol: ;)

Kao sto sam rekao: jedna zica je za osvjetljenje prekidaca, druga je masa, treca je "+" za prekidac, eh sad one dvije zice sto su zajedno pod jednom stopicom u prekidacu, jedna ide za kontrolnu lampicu u instrument tabli a druga na grijac zadnjeg stakla... ispitao sam grijace zadnjeg stakla i nema napona na njima a zice grijaca su uredu... izgleda da prekidac uopste ne prosljedjuje napon na lampicu i grijace... dakle prekidac je u pitanju... moze LOCK ;)