Google Chrome

Google Chrome

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
nope... ne dozvoljavaju mi da vidim coika s mikserom... a da nepricam o instalaciji novog browsera

Član
Deyo je napisao(la):
Nisam, evo sad ću :)
Probaj ovaj:
http://appldnld.apple.com.edgesuite.net/content.info.apple.com/Safari3/061-4833.20080619.E45tg/SafariSetup.exe

hosh ti da ja otkaz dobijem... i nije fer sto napustas sjednicu kad napravis ocigledno sranje da izvines :D

Početnik
ja ga sinoc instaliro pokrece se ko metkic fino techno otvara stranice ...
ali nemogu se nikako naviknut da klikam ga ... sve ruka na explorer ode ... jedino da zamjenim ikonu explorerovom ... al nije onda to to ...

Član
sad koristim chrome kao default, čak sam skinuo i google talk i napravio si gmail account lol, jebeno su napravili sve, sa chromeom imaš osjećaj da ti je monitor veći neg što je, zauzima samo prostor na vrhu zaslona, dolje samo ak skidaš nešt, sa strane desno samo ako stranica treba scrool bar, većinom samo gore, nekako mi se čini "inteligentniji"

Član
svejedno, ovaj je uvijek takav bez ikakvih tipki, ja ostajem pri chromeu, "homepage" ti odma ima minijature stranica koje najčešće posjećuješ, dakle čim otvoriš chrome odma vidiš minijature, time je brže i opet nekako pametnije, history je 100x pregledniji, adress bar možeš koristit i kao tražilicu, inkognito window- ne prati u history (xxx lol), prečace stranica moš stavit odma na desktop ko za programe... možda to sve ima i firefox, al ak sam ga koristio tolke godine i nisam to našao a u chromeu sve to nakon 1 dana korištenja, dakle lakši je i brži, bolje napravljen

Početnik
ne znam, evo ja nocas koristila chrome, ali nisam odusevljena... u stvari, ne mogu reci da sam razocarana... ono, obzirom da sam stalno na netu (to mi je posao), treba mi dobar browser i koristila sam svasta... medjutim, ovo sam instalirala i, kako inace imam otvoreno po 5-10 stranica istovremeno, sve u tabovima (navikla na mozilu, pa i ovdje), onda vidim da ponekad blokira sve ostalo sto radim, dok ne "ukopca" i ne otvori novi tab... probat cu opet sutra, kad budem radila, tj. u normalnom radnom okruzenju, pa mozda uvidim nesto jos...

Član
Sve sto napisete preko Google Chrome-a gubite autorska prava za to
Bilo da je to blog, forum Google ima pravo da iskoristi i izmjeni ono sto im treba

Evo stavka iz licence:

11.1 You retain copyright and any other rights you already hold in Content which you submit, post or display on or through, the Services. By submitting, posting or displaying the content you give Google a perpetual, irrevocable, worldwide, royalty-free, and non-exclusive license to reproduce, adapt, modify, translate, publish, publicly perform, publicly display and distribute any Content which you submit, post or display on or through, the Services. This license is for the sole purpose of enabling Google to display, distribute and promote the Services and may be revoked for certain Services as defined in the Additional Terms of those Services.

11.2 You agree that this license includes a right for Google to make such Content available to other companies, organizations or individuals with whom Google has relationships for the provision of syndicated services, and to use such Content in connection with the provision of those services.

11.3 You understand that Google, in performing the required technical steps to provide the Services to our users, may (a) transmit or distribute your Content over various public networks and in various media; and (b) make such changes to your Content as are necessary to conform and adapt that Content to the technical requirements of connecting networks, devices, services or media. You agree that this license shall permit Google to take these actions.

11.4 You confirm and warrant to Google that you have all the rights, power and authority necessary to grant the above license.

Prijevod:

11. Licenca za vaš sadržaj

11.1 Zadržavate autorska i druga prava koja vec imate za sadržaj koji šaljete, postavljate ili prikazujete u okviru usluga ili preko njih. Slanjem, postavljanjem i prikazivanjem sadržaja vi dajete kompaniji Google licencu koja je trajna, neopoziva, dostupna svuda, besplatna i neekskluzivna. Na osnovu ove licence kompanija Google može da umnožava, prilagodava, menja, prevodi, objavljuje, javno koristi i prikazuje i distribuira bilo koji sadržaj koji vi pošaljete, postavite ili prikažete u okviru usluga ili preko njih. Jedina svrha ove licence je da omoguci kompaniji Google da prikazuje, distribuira i promoviše usluge i ona može biti poništena za odredene usluge, kao što je definisano u dodatnim uslovima tih usluga.

11.2 Prihvatate da ova licenca ukljucuje pravo kompanije Google da omoguci da takav sadržaj bude dostupan drugim kompanijama, organizacijama ili pojedincima kojima Google pruža usluge ustupanja sadržaja i da može da koristi takav sadržaj u vezi sa pružanjem tih usluga.

11.3 Saglasni ste da kompanija Google, u toku preduzimanja tehnickih mera neophodnih za obezbedivanje usluga svojim korisnicima može da (a) prenosi ili distribuira vaš sadržaj na razne javne mreže i putem razlicitih medija i (b) vrši promene vašeg sadržaja koje su neophodne da bi se taj sadržaj prilagodio i bio u skladu sa tehnickim zahtevima mreža za povezivanje, uredaja, usluga ili medija. Prihvatate da ce ova licenca dozvoliti kompaniji Google da obavi ove radnje.

11.4 Potvrdujete i garantujete kompaniji Google da imate sva prava, punomocja i ovlašcenja koja su neophodna da biste dodelili gorenavedenu licencu.

Član
premda nisam neki znanstvenik il tak nešt i samo gluposti valjam po internetu nek slobodno uzimaju šta hoće od toga što ja postam, sve što je bitno ionako i ja sam copy/paste sa drugih siteova..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.