Golf II GTD+i - moja krntija

Golf II GTD+i - moja krntija

Član
Evo da i ja predstavim moju limuzinu... Slike nisu baš nešto kvalitetne... Uslikao brzinski mobitelom i u skučenom prostoru :icon_twisted:

GTD intercooler (fabrički) 59 kw SPECIAL, kraj 1990 godine, ima šiber, servo i još nekakvih džidža.... Pregazio 285 hiljada... Auto fino očuvan što se tiče limarije ali oko mehanike muku mučim već mjesec dana i nikako da dovedem u red... Odem da popravim jedan kvar a vratim se sa još nova dva :lol:

Čak mu je čitava i ona naljepnica u gepeku :D

Član
dobar golf, vidi se da je ocuvan
samo sto se tice tih kvarova, jesil pokusao da nadjes jednog majstora, i drzis se samo njega
u tvojim problemima sam citao da ides raznim majstorima, mozda te i oni vise vuku za nos, nego sto ti auto stvarno ima neki kvar, kontas sta hocu da kazem

Član
dobar golf, vidi se da je ocuvan
samo sto se tice tih kvarova, jesil pokusao da nadjes jednog majstora, i drzis se samo njega
u tvojim problemima sam citao da ides raznim majstorima, mozda te i oni vise vuku za nos, nego sto ti auto stvarno ima neki kvar, kontas sta hocu da kazem

Ma kontam al ja zbog toga i mijenjam majstore... čim vidim da mi prodaje maglu odma ga prekrižim... otišao ja da zamijenim dihtung glave jer je malo pišao ulje i zove mene majstor a ja bio baš u gužvi i kaže mi "imamo problem, popucale komore/predkomore to moraš zamijenit ako ne želiš neku havarija" ajd reko vidi koliko će to koštat pa mi javi.... otišao on na hidro test i zove me kaže "pukla glava"... ja se sav sje..., pozvao par ljudi, našao drugu glavu kad on mene zove ubačene nove komore, glava nije pukla... hidrotest je ok... sve to koštalo 170KM a zamijenjene samo te komore i urađen hidrotest... ventili uopće nisu dirani... Prije toga čovjek mi reko komplet glava da se uradi, sve da se zamijeni neće bit više od 200KM... Tu sam zaključio da me dobro uzeo al ajd šta ću, otišao preko preporuke njemu, pa nisam htio da se natežem...

pukotine na galvi su bile između ventila (obilježeno) al rekoše mi da je to normalno kod svakog td-a i da ne pravi probleme... a komore nisu bile sasute već samo napukle... posle sam saznao da je i to normalna pojava za td motore...

znači zamijenio mi je zupčasti, španer, semeringe na poluosovinama, semering između motora i mjenjača, dihtung glave, filter ulja i ulje (ubacio ravenol :icon_mad:)... za sve to mi je uzeo 550KM... po mojoj nekoj procjeni mislim da me je pošteno zaklao... napomena, dijelove je on kupovao...

Član
ne znam bas cijene, ali mi je ta suma pretjerana, mislim da te dobro oprao jebo mater:icon_mad:

Član
Prvobitna cijena je bila 300KM al me onda zaklo sa zamjenom tih predkomora na glavi motora...

Član
ma polako rijesice se kao sto rece armin nadji majstora i drzi se njeg ako ti 5ljudi popravlja odrace te i opet nista svaki ima svoju taktiku da mu opet dodjes,a inace fin golfac