Golf 4 neravnomjeran rad na leru

Golf 4 neravnomjeran rad na leru

Član
Motor je 1.6 105ks 2001g.
Kad je hladan prvo paljenje upali na tak ali nakon par sekundi zamrsi i onda ga ugasim i ponovo upalim radi normalno.Da li je neko imao slican problem a inace neradi mirno na leru nego blago podize i spusta obrtaje.I jos sta je zanimljivo kad darnem gas onako na leru kad se pocne motor smirivati u momentu obrtaji spadnu skoro da se ugasi.
Eto , ako je neko muku mucio sa ovakvim stvarima nek pise svoje iskustvo ili jos bolje ako neko zna odgovor na problem :)

Član
Dijagnostika, ja mislim da ti je do klapne (leptira) gasa. Ako pokaze na dijagnostici da ona ima gresku, onda je probati ocistiti dobro i resetovati i ponistiti gresku i onda vidjeti dali ce raditi, ako ne onda samo zamjena ce rijestiti problem.

Član
Dijagnostika rekla prednja lambda sonda , majstor je raskaci motor hoce da se ugasi..on tvrdi da je ispravna a nova je 200km pa mi se ne baca tek tako. hm

Član
Pa ako dijagnostika kaze da ne valja onda ne valja ;) moze ona i biti losa a raditi i da te zahebava i kad je iskljucis da se auto haman ugasi ili ugasi skroz ali opet ona ne valja kad ne daje tacne podatke ili prekida. Probaj oprati leptir gasa i resetovati ga da vidis hoce li biti ista promjene.

Braco je napisao(la):
Motor je 1.6 105ks 2001g.
Kad je hladan prvo paljenje upali na tak ali nakon par sekundi zamrsi i onda ga ugasim i ponovo upalim radi normalno.Da li je neko imao slican problem a inace neradi mirno na leru nego blago podize i spusta obrtaje.I jos sta je zanimljivo kad darnem gas onako na leru kad se pocne motor smirivati u momentu obrtaji spadnu skoro da se ugasi.
Eto , ako je neko muku mucio sa ovakvim stvarima nek pise svoje iskustvo ili jos bolje ako neko zna odgovor na problem :)

lamda sonda to je mene na seatu zezalo prvo ponekad pa sve cesce dok nije doslo do svakog paljenja nebitno vruc hladan ;)