Golf 4 1,6 16V, ne prima gas, pale se EPC,Check i ESP lampica.

Golf 4 1,6 16V, ne prima gas, pale se EPC,Check i ESP lampica.

Pozdrav, prošle godine počelo se dešavati da auto odjednom ne prima gas, obrtaji se penju na 1200-1300 u prvoj brzini maksimalno i upali se EPC lampica.Kada ugasim auto pa ponovo upalim radi neko vrijeme pa onda opet isti problem....
Vozio sam kod majstora, zamijenio je EGR ventil i onda je neko vrijeme sve bilo u redu, međutim opet se isto počelo dešavati.Ponovo sam odveo kod majstora, dijagnostika je pokazala da je problem u leptir klapni, međutim majstor kaže da je klapna u principu dobra a da je problem u softveru koji pokazuje grešku kada senzor na klapni daje vrijednost signala koja je ispod dozvoljene granice.Obrisao je greške i neko vrijeme je auto radio bez ikakvih problema.
Danas mi se opet desilo da auto ne prima gas čak ni na leru,,obrtaji su niski, sami se dižu i spuštaju, auto u vožnji trza i pali se i EPC i Check lampica i ESP lampica( ne može se isključiti na dugme ESP)
Nekada se takođe upale EPC i Check lampica ali auto radi sasvim normalno,osim što pri kočenju blago diže obrtaje.
Da li neko od vas ima ideju šta može biti kvar, ovo izluđuje jer auto mjesecima radi normalno i onda se odjednom ponovo sve ovo desi.