Golf 3 TDI Problem sa grijanjem unutra

Golf 3 TDI Problem sa grijanjem unutra

Član
Pozdrav svima,

Ovako, stari mi ima problem sa grijanjem unutra od kako je kupio Golfa 3 TDI prije jedno 5-6 godina. Nikad to nije riješio, evo sad mu palo na pamet da vidi šta bi mogao biti problem.

Dešava se da autu treba baš dosta vremena da počne da grije. Kada počne, grije prilično dobro.

Ima li neko ideju u čemu bi mogao biti problem?

Član
Kakva ti je temperatura auta i koliko brzo dođe na radnu. Mozda je termostat ostao otvoren.

Član
Franki je napisao(la):
Kakva ti je temperatura auta i koliko brzo dođe na radnu. Mozda je termostat ostao otvoren.

Treba mu i za radnu baš dugo vremena. Kaže stari da kada ga vozi bude manje od 70, jedino ako ga ostavi u mjestu da radi onda digne približno do 90. Kako bi se moglo ustanoviti da li je termostat?

Član
GTI FAN je napisao(la):
To ti je termostat sto posto cim ima radnu temperaturu samo dok auto stoji..

OK, interesuje me postoji li moćnost da bude bilo šta drugo, pošto stari kaže da bi on to mogao zamjeniti, ali da ne baca pare bezveze ako nije to?

Član
mara- je napisao(la):
GTI FAN je napisao(la):

OK, interesuje me postoji li moćnost da bude bilo šta drugo, pošto stari kaže da bi on to mogao zamjeniti, ali da ne baca pare bezveze ako nije to?

Nisam siguran ali mislim da nebi trebalo biti nista drugo sem otvorena termostata.I neka rijesi to ne samo zbog grijanja jer motor nije dobro voziti dugo kad je hladniji od radne temperature jer se brze trose dijelovi a kamoli kad ga tako vozis godinama.

Član
Evo i ja cu se malo ukljuciti, dobronamjerno naravno! Vidim kako je zahladilo svi kvarovi su na grijanju skoro! :icon_biggrin:
A kad imam te probleme ljudi prvo i osnovno sto moramo provjeriti je termostat! Jer ako motor ne postize radnu tepmeraturu, nema ni grijanja! To je logicno! A ako je ok sa zagrijavanjem motora, i radnom temperaturom, oda prelazimo dalje na pec, mali hladnjak , klapne itd! Naravno ako motor od grijanja duva :icon_biggrin:
Et mala sugestia od mene !!!

Član
mara- je napisao(la):
GTI FAN je napisao(la):

Samo to ti moze biti jer kasnije pocme grijat ;)

Član
termostat 100% , meni se isto desilo na polu pustalo mi permant na racvi i odem kupim i zamjenim i termostat i racvu , poslije toga nikako da se ugrije iako sam stavio nov termostat i naravno odem kupim novi termostat,zamjenim i sve uredu ...

Član
Ljudi, kupili smo termostat, htio stari da ga zamjeni ali ne mozemo nikako da skontamo gdje se nalazi. Moze malo pomoci?

Google is your friend:icon_smile:
http://www.forum-auto.com/pole-technique/mecanique-electronique/sujet433279.htm

Član
Termostat zamjenjen. Grijanje ekstra radi i motor postiže radnu temperaturu. Hvala svima na pomoći. Može lock.