G_T_I je napisao(la):
Kod moga tate je nedavno pukao zubcasti isto na 1.6 motoru benzin doduse golf mk2, ali sam pregledom utvrdio sta je tako da nismo gurali da probamo upaliti auto, vec smo ga odlsepali do prvog majstora koji mu je stavio novi zubcast, spaner i ruke sve ga je izaslo ni punih 70 KM.
Sta ovime zelim reci da ti je prvi put skupo naplatio zamjenu zubcastoga, spanera i vodene pumpe (pod uvijetom da je sve to zamjenio) najbolje je kada sam doneses dijelove, sto se ventila tice mislim da je nov cca 15KM uz nov set zubcastog i ruke ne bi trebalo biti vise od cca 250-300 KM.
U svakome slucaju sretno
Ma tu me malo zezno jedan prijatelj, nagovorio me da idem njemu, kao jest skuplji, al vrijedi, i originalni su dijelovi kod njeg, ovo ono... Odem njemu kazem tako, kaze 185 svi dijelovi i eto kaze 60 ruke, uzecu odma radit... I hajde reko... Zavrsio stvarno brzo, nema sta, dovezo auto, platio, eto vozio nepuna 3 mjeseca, znaci nije auto nikako paljeno na guranje, nije bilo potrebe, nit silim nesto pretjerano ga, ne vozim hladno odma, pustim da se koliko toliko zagrije, i da je puko prilikom paljenja, pa hajde, nego u voznji, znaci vozio sam nekih 60 -70 km/h i poce trzat, nece mi gasa i skrenem s puta, nisam ni pokusavo vise palit od kako se sam ugasio, nikako... Vidim zupcasti strado i nema sta, odslepo auto, nije pokusavano nista... Ovaj kad je pregledo kaze spaner se doslovno raspo, vjerovatno kaze los kvalitet.
Sve u svemu, bice valjda sve kako treba, hvala Vam svima za odgovore brze. Svaka cast! LP