golf 2 gti16v problem

golf 2 gti16v problem

Član
pozz forumasi...
jutros ustao, izasao i upalio auto da malo odradi posto ga ne vozam otkako su ovi snijegovi udarili, samo ga svaki dan malo pustim da odradi...
poslije podne trebao sam otici nesto u kupovinu, upalim ga, odradi 5 sec, i ugasi se...
ajnšpric pumpa poce da mijenja zvukove...
dali pumpa moze tako mijenjati zvukove zbog nedostatka goriva?
citavo vrijeme je na rezervi pa kontam mozda nema goriva, ili joj je dosao kraj.
problem je sto sam je mijenjao prije 7-8 mjeseci, ne mislim da bi vec crkla iako je neko kinesko smece...

Član
E meni je to kinesko smece trajalo tacno godinu i crklo!
Moze biti da ti stopa mala pumpa dopremna, skini poklopac onaj u gepeku na 3 sarafa i raskaci crijevo i vidi da li baca gorivo!

Golfa 16v uvijek drzi na 1/3 tanka...cim pumpa potegne malo na suho oduzima joj dobar vijek trajanja...kao sto dejan kaze provjeri prvo malu pumpu u tanku jer ona salje gorivo velikoj pumpi...moguce da je ona u banani pa se ova velika pati bez goriva...ako je mala ok,onda ti je velika sj...i drugi put bolje kupi polovnu BOSCH nego novu zamjensku...znas onu jeftinije uvijek skuplje;)

Član
ma joj, rekao mi je i majstor da je bolje uzeti polovnu, ali gdje naci nabrzinu polovnu, a tada mi hitno trebalo auto...
ajde vidjecu sutra sta je...
hvala na odgovorima..

Član
sve ok sa pumpom...
problem je bio u nedostatku goriva...
nasuo 5l, malo duze verglao ali je upalio...
poslije toga na benzisku i nasuo do čepa :icon_smile: