golf 2 gti 16v- problem

golf 2 gti 16v- problem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozz svima...

Naime, pocelo je to prije par dana.. promijenio mi se zvuk motora ili cega li vec. Kada pritisnem kvacilo motor se smiri i zvuk se ujednaci, cim pustim kvacilo odmah se promijeni i zvuk i rad motora..

Jucer krenem na put i poslije nekog vremena primjetim da mi auto pisti (zvizdi) kada je auto u 5-oj brzini, vratim u cetvrtu nista se ne cuje...
Kada sam se vracao kuci pocne meni zvizdati i u cetvrtoj pa poslije i u trecoj brzini...

Primjetio sam da je to pistanje povezano sa kvacilom jer kad malo pritisnem kvacilo cuje se zvuk paranja, struganja ili tako nesto...

U čemu je problem???

P.S. Lamelu i korpu sam mijenjao prije dva mjeseca...

Član
da nije druk lezaj slucajno. On bi se trebao cuti kad je auto u leru,ali opet ce se javit neko strucniji,ja samo nagadjam;)

Član
Ako sitsnes kvacilo i ono struze i cvili i kad pustis kvacilo ono prestane, onda je zakovao druk lezaj i sad jede pera na korpi, taj set kvacila nece izdurati jos dan ili dva ako se cesce vozas...

Član
Rs kod njega druk lager preko plugice gura potisnu plocu i nema kontakta s perima na korpi,jedino sto se moze desiti je da se polugica zavari za potisnu plocu i u ovom slucaju ne mozes skinuti mjenjac dok ne odvrnes korpu ili raskacis lastru s potisne ploce jer se poluga zavarila za set.

Kod golfa 2 lako moze skinuti i provjeriti druk lager,odkaci sajlu kvacila,skini onaj zeleni kapak sa strane na mjenjacu na kome je utisnu znak VW,pusti polugu kvacila dole i izvadi druk lager i vidi da li je zakovao.

Ako je druk laker ispravan,odnosno ako se lijepo okrece,onda ti je otisao neki od lezajeva zupcanika u mjenjacu,odnosno vec je pred zakivanjem.

Član
Imao sam isti prorlem na mom G2 do sam ga vozio. Problem je bio sa lezajevima od snopa u menjacu, i mora da se rasklopi menjac da bi se zamenili, a ti lezajevi su isti kao i lezajevi zadnjeg tocka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.