golf 2 benzin nagli pad obrtaja..

golf 2 benzin nagli pad obrtaja..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
golf 2 1,3 benzin razvodnik platinas,nemam mjerac obrtaja,ali po zvuku cujem da broj obrtaja padne skoro da se ugasi,pocne se tresti i nakon 10 minuta se smiri,to se cesto desava,dnevno i po 3,4 puta...
razvodnik mjenjan,bobina,razvodna kapa,kablovi,svjecice,a to se desava cesto,i filter benzina mjenjam svako 1000 km...promjenjen karburator prije 4 dana i od tada se to desava..????

Član
buraz ulazi ti zrak u motor,zato se to desava,provjeri taj karburator,mana tih motora je guma koja dijeli karburator i granu karburatora,ne kazem da je to,al ako se guma s*ebala kad ste mijenjali karburator onda ti sad na njoj ulazi zrak u motor,tusi ga i to je to,de mi samo reci dal ti se to desi kad naprimjer puknes gas u pod i onda naglo pustis,,jel se i tad hoce ugasit

ArminM je napisao(la):
buraz ulazi ti zrak u motor,zato se to desava,provjeri taj karburator,mana tih motora je guma koja dijeli karburator i granu karburatora,ne kazem da je to,al ako se guma s*ebala kad ste mijenjali karburator onda ti sad na njoj ulazi zrak u motor,tusi ga i to je to,de mi samo reci dal ti se to desi kad naprimjer puknes gas u pod i onda naglo pustis,,jel se i tad hoce ugasit

normalno ga vozim i radi normalno i odjednom osjetim da padne broj obrtaja,pocne se tresti motor i drhti sav i pocnu se lampice paliti i vozim ga i dalje i to se nakon 10-ak minuta smiri pa mu opet nakon sat dva naleti to isto.. :icon_confused:

Početnik
ako se desava poslije zamjene karburatora, logicno bi bilo da je do karburatora..
buraz, stavi nov stojadinov karburator i rijesi brige, j*o te, to sam ti davno rekao cim si dosao na forum, ili prodaj auto, kako znam za tebe auto te j*e maximalno, uvijek nesta ne stima, nikad ti nije ispravno..ili mijenjaj majstora

Oggy je napisao(la):
ako se desava poslije zamjene karburatora, logicno bi bilo da je do karburatora..
buraz, stavi nov stojadinov karburator i rijesi brige, j*o te, to sam ti davno rekao cim si dosao na forum, ili prodaj auto, kako znam za tebe auto te j*e maximalno, uvijek nesta ne stima, nikad ti nije ispravno..ili mijenjaj majstora

BURAZ,ja znam hiljadu ljudi sto im lupa na sve strane i trza i gasi se i truhlo auto,al ja nisam takav,meni svaka sitnica smeta...
desavalo se i sa starim karburatorom u zadnje vrijeme to,al kad sam ovaj stavio prije 7 dana Slavko nije zelio da ga otvara jer su ga na otpadu zabiljezili,pa ga je samo montiro i kaze idi probaj i stvarno auto ide puno bolje,manje trosi,prima gas,al opet taj pad obrtaja...
druga stvar je sto moj golf predje 250 km dnevno u prosjeku,a vecina STRUCNJAKA prelazi 20 km dnevno i logicno da ce se auto kvariti 10 puta vise,tako da znas da se vise ne iscudjavas :icon_exclaim:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.