Golf 1 gti problem pumpa goriva

Golf 1 gti problem pumpa goriva

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako u pitanju je 1.6 gti...imam problem sa pumpom goriva i sa rezervoarom...eh sad zanima me sta bih mogao iskombinovati tj. koje pumpe od kojih auta da bi stavio rezervoar obicni od golfa 1 pretpostavljam da bi morala biti neka potopna pumpa da se stavi tamo gdje je plovak eh sad da li je dovoljna samo ta pumpa(da li postoji neka koja bi davala dovoljno goriva odnosno pumpala da 3-4 bara koliko je vec potrebno ovom motoru) ili mora pored nje biti jos i vanjska...na ovom autu dodje rezervoar sa slobodnim padom i jedna vanjska pumpa ali je taj rezervoar ostecen a i pumpa je izgorila tako da bih morao staviti rezervoar od obicnog golfa..
molim da se jave samo ljudi koji znaju o cemu pricam i koji se razumiju da ne bi bilo bespoterbnog spama i nagađanja....hvala
i naravno ako neko ima za prodati to sto mi je potrebno vezano za pumpe jer rezervoar imam neka mi se javi...

Član
Ako ti je rezervuar iz kojeg izlazi gorivo od gore trebace ti pumpa mala u rezervuaru da gura gorivo i onda velika da nabije pritisak prema motoru, jer ova velika nebi bas imala snage povuci gorivo od gore, da ti je dole na dnu rezervuara izlaz onda DA samo velika pumpa, a ovako ce ti trebati dvije. Sto se tice pumpe treba ti bilo koja potopna pumpa, sa Golfa 2 ili sl. Sto se tice velike pumpe isto tako ne treba biti sa golfa 1 moze biti sa bilo kojeg auta samo mora praviti odredjen broj bara, posto ja mislim da je kod tebe K-jetronic onda vanjska pumpa bi trebala praviti od 6 do 8 bara za normalan rad k-jetronica, jer je on osjetljiv na pumpe sa slabijim pritiskom.

Član
nadji potapajucu pumpu od siroka,ona ti pase,a pase ti od siroka i ajnspric pumpa,kod tebe je 1.6 gti i pritisak ajnspric pumpe je oko 3,5-4.0 bara,pase ti ajnspric pumpa od 1.8 8v golfa.

mozes uraditi i ovu opciju sa golfovom potapajucom pumpom,u slucaju da ne mozes naci pumpu od siroka,ako taj tvoj rezervar nije puno ostecen i ako moze ostati,zatvori rupu od prirodnog pada goriva,skini plovak i tamo u rezervaru imas leziste za pumpu,iscupaj klijestima 4 uha dati potopna pumpa moze leci unutra.
Dalje skini filter(sitkicu) sa te golfove pumpe i napravi manji,stavi crijevo i instalaciju na pumpu i gurni je u leziste,provrti rupu na plovku da mozes izvuci vani crijevo i instalaciju,spoji instalaciju i crijevo u ajnspric pumpu i to je to.

Član
Kod mene je rezervoar od dizela a i on ima slobodni pad i lijepo sam samo na taj pad zakacio vanjsku pumpu i sve radi bez problema. Prije toga provjeris kakvo je stanje sitke u rezervoaru (dodjes do nje sa gornje strane rezervoara kad izvadis plovak) i ako je prljava, ocistis je kako bi benzin nesmetano prolazio.

Prozovi me na tel ako ti mogu jos sta pomoci, da se ne patimo ovako preko tastature ;)

hvala vam svima na informacijama sad znam koje su mi opcije...e vidis eso nisam znao da je od dizela sa slobodnim padom to je super ne moram potopnu stavljati samo vanjsku zovem te ako sta zapne hvala...

Član
BoB_MarleY je napisao(la):
hvala vam svima na informacijama sad znam koje su mi opcije...e vidis eso nisam znao da je od dizela sa slobodnim padom to je super ne moram potopnu stavljati samo vanjsku zovem te ako sta zapne hvala...

Nisu loši ovi forumaši a?

Da samo znaju šta pišeš po drugim forumima o njima:icon_rolleyes:

O djes ti strucnjak jes to toliko cekao da postavim temu hahhahahhaha...
sve se zna i bez tebe vjerovao ili ne, ja neke ljude sa foruma znam licno pa ne mogu generalizovati...
samo ga spusti i zatamni nego jel ti se pali ventilator hahahaha e neka si se javio taman sam pozelio takvih likova...

Član
ZELA GTI je napisao(la):
BoB_MarleY je napisao(la):

Nisu loši ovi forumaši a?

Da samo znaju šta pišeš po drugim forumima o njima:icon_rolleyes:

I mene zna sa tih "drugih foruma" a ja mu i pomogoh na kraju...... maca :D

upravo tako eso nisam mu ja htio pojasnjavati...hvala jos jednom i cujemo se...al se ismijah za ovo maca hahhahhahah

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.