gdje staviti woofer u MErc 190

gdje staviti woofer u MErc 190

Član
kao sto pise u naslovu, gdje je najbolje staviti woofer u taj mercedes... da li ima smisla stavljati u gepek, posto nema nikakve veze sa ostatkom unutrasnjosti auta... ima ona pregrada izmedju gepeka i zadnjih sjedista.... da li ce se cuti bas u unutrasnjosti ( neki woofer normalne jacine , ne nesto da bubrege odbija :D).. ili da li je bolje staviti neki manji woofer u onaj prostor gdje je naslonjac za ruku, onaj sto se izvlaci ( ali je pitanje gdje naci onako mali woofer) ....

hajmo znalci :D

BHT Ovisnik
to je nesto kao u mene u jetti,ima pregrada,samo sto je 190-ka jos bolej izolirana,al ima efekta u gepektu,jedan poznanik ima neki lijevi woofer u gepektu,nista psebno,kutiju je sam pravio,znaci nista spešl ali ima efekta dosta,stavio je na sredinu iza zadnjeg sjedala i svezao je da ne seta:D

Član
aha... zaboravio sam da ova ima plin ugradjen.. ona boca velika( mater joj :D)
da li bi imalo efekta da se stavi sa strane u gepek, nesto od 400W :D

BHT Ovisnik
najbolje da oprobate,al mislim da bi bilo efekta,u mene je u jetti limena pregrada i bio je woofer 600w.opet je imalo doosta efekta:icon_biggrin:

Član
ma ja... probat cemo pa vidjet na sta ce liciti, ako nista.... moze u mog golfa jos stati u gepek :D

Član
Otvor od prve pomoci podici i iscupati onu plastiku od kutije sto bude prva pomoc woofer okrenut naprijed prema sjedistu bass reflex kutija i pioneer 307 il nes slicno sa finim pojacalo ima da odvaljuje :D

Kod mene je bila u 190 muzika, taj otvor od prve pomoci otvoren i woofer stavljen ispod njega i okrenut prema nebu direk u otvor sviralo i bas fino se culo :icon_smile:

Kenwood 305 sa 175 w rms i neko pojacalce al su bile ground zero elipse na polici bas se fino culo ;)