Gdje kupiti INOX cijevi i koljena

Gdje kupiti INOX cijevi i koljena

Član
Dakle gdje u BiH ili sire ima za kupiti INOX cijevi i koljena od 90 i 45stepeni?
Minimalno fi60mm

Dosada sam saznao za:
Metal Centar Sarajevo
Bogner Celik Vitez

zna li neko jos neku firmu?

Jos me interesuje ko zna variti inox i ko generalno od nekih majstora radi sa tim?

Ima u zavidovicima covijek bravarsku radnju i ima inoxove cijevi nisam bas toliko upucen sta sve rade i sta jos imaju od tog asortimana ali poznajem momka koji radi tu sin je od gazde koji drzi tu radnju pa cu se se raspitat ;) ja planirao sebi radit zavrsetke na loncu i nikad da odem zezaju me finansije a oticu zbog tebe maksuz da vidim pa ti javim ;)

Druze sad sam sad dosao iz radnje isao sam ti ono provjerit, pitao sam sa cijevi precnika 60mm imaju i reko se mi da nemaju puno samo jednu cijev sad kolike su duzine im cijevi nisu mi rekli a imaju i vece i manje precnike, cijena zavisi od velicine precnika oko 3km je 10cm tako se krecu to je kokretno za 50mm precnik, za koljena sam takodje pitao i nemaju nikakva, radi sebe sam pitao imajul presu za savijanje cijevi rekose da nemaju i pita jel to hoces za auspuh reko to bi ja radio a ne znam sta bi ovaj momak sto zbog njeg pitam. Reko htio sam zavrstke na loncu kazer on ja sam sebi pravio od crnog inoxa i nosio na galvanizaciju al ima kaze tu puno posla. Sve u svemu slabo skroz mislim da nece zadovoljit tvoje potrebe. Eto toliko ako jos sta treba reci provjerit cemo ;)

Al_Galone je napisao(la):
Nista druze,hvala ti puno sto si se potrudio pa provjerio!

Trazicemo dalje!

Hvala jos jednom!

Ma nista drug samo uzivaj, ja se usput malo prosetao :icon_biggrin: i tako.

Sretno u potrazi i da to okoncas sve sto si planirao radit

Pozdrav ;)

MTR

Član
ima frajer neki u Zenici ( prema Perinom Hanu ) samo to radi , cijevi , savijanje , varenje , ako znas gdje je restoran Maredo pored auto puta prije Zenice , malo iznad njega nekih 200-300 metara ( moras uci u Zenicu pa onda tom cestom prema njemu )

Početnik
mozda ce glupo zvucat,ali ako bas nema koljena,kupis obicne cijevi (inox naravno)i povaris si koljena,fino isjeces komade povaris i eto koljena..jest da je zajebancija ali ako se mora

Lija je napisao(la):
mozda ce glupo zvucat,ali ako bas nema koljena,kupis obicne cijevi (inox naravno)i povaris si koljena,fino isjeces komade povaris i eto koljena..jest da je zajebancija ali ako se mora

Pa u vecini slucajeva ako je mali dio a treba koljeno da bude tako se radi ;) jer koliko znam nije lahko cijevi velikog precnika uradit kao koljeno ako je kratka izvodljivo je ako je duga zbog krakova i da se kasnije reze e sad ne znam kako inox podnosi istezanje kao materijal ;)

IC (Ismens Company) prema Hadzicima,prije restorana Zujevina 100m s lijeve strane,rade grijanje,ograde,i one zaebancije za terence...

+ u Kresevu radi ovo isto jedna firma,nemogu se sjetiti kako se zove,sutra provjerim

da ti je druze manji profil do 28mm ja bi ti to mogao saviti kod kuce jer imam masinuza savijanje cijevi..a zasto nepokusas kod ovih firmi sto rade inox-ne ograde,oni imaju sprave za savijanje i vare inox jako kvalitetno sa tig-om...

Gale jel to hoces na turbaku da radis izduv? I ja sam planirao da ponovim odozdo jer su mi stare cjevi zahrdjale pa bi INOX isto pa ako sta saznas kako sta ide ako mozes da mi napises info ovde , unaprijed hvala

Član
Hocu da radim cijevi za intercooler,a ako hoces da radis izduv sebi otidji u Metal centar u kurgu energoinvesta i kupi sebi fi60 inox cijevi i koljena,samo nemoj uzimati polirane jer ti je manja debljina materijala (1,5mm) uzmi ne polirane kod njih je stijenka 2mm imas i koljena od 90stepeni. Samo sto ces morati naci nekoga da ti to povari sa TIG-om a da ima dizalicu za auto,sto je rijetko,a evo i ja sam dobio info da se moze prvo popikovati sa CO2 aparatom pa onda odneses nekome ko radi sa TIG-om.

aha ja bi i tako to prvo sve skinuo pa odnio da se povari jer nikad na autu ne mozes to fino odraditi ostane negdje rupica , znas li mozda cjenu odpirlike koliko je po metru? ili kako se to vec kupuje